Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Corne van der Stelt
Foto: © Corne van der Stelt
VROUW Glossy

VROUW Glossy
'Die fillers hebben mij verminkt'

journaliste

Rianne Sepers

H

Het leek zo’n mooi aanbod: gratis fillers van een gerenommeerd cosmetisch arts. En Ans Schepers (54) wilde best van de rimpeltjes in haar gezicht af. Helaas bleek de ingreep minder onschuldig dan ze dacht.

“Elke morgen als ik in de spiegel kijk, word ik ermee geconfronteerd. Dan zie ik dat litteken weer. Zo lelijk. Het herinnert me steeds opnieuw aan alle ellende en dan heb ik zo’n spijt. Had ik maar nooit ‘ja’ gezegd op het aanbod wat rimpeltjes te laten wegspuiten. Ik had een prima gezicht, er was niks mis met hoe ik eruitzag. Dat kan ik nu niet meer zeggen.

Geen gevaar

Een paar jaar geleden volgde ik bij een bekende kliniek een cursus over het voor- en nabehandelen van mensen die een cosmetische ingreep hebben gehad. De hoofdarts van de kliniek wilde andere cosmetisch artsen gaan opleiden in het behandelen van rimpels met fillers, en een van de modellen op wie hij de behandeling zou voordoen had zich afgemeld.

De cursusleidster vroeg of ik haar plaats wilde innemen. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik voelde me geen proefkonijn, want ik zou door een gerenommeerd cosmetisch arts, een van de bekendste van het land, worden behandeld. Ik zag totaal geen gevaar.

Foutje

Al snel na de behandeling zag ik dat er te veel vulmiddel was ingespoten. Ik leek wel een hamster, zulke bolle wangen had ik opeens! Eerst dacht ik nog dat dat misschien nog zou wegtrekken, maar dat gebeurde niet. Na een paar weken ging ik dus terug naar de kliniek om de fillers er weer uit te laten halen. Maar wat bleek? Dat ging toch niet zo makkelijk als beloofd.

Al snel ging het mis. Onder mijn ogen begon de boel te ontsteken en ook kreeg ik last van allerlei bobbeltjes. De schade werd alleen maar groter en groter; er ontstonden deuken en mijn huid werd knalrood. Die troep moest eruit, en wel zo snel mogelijk!

Hoe denken jullie over fillers? Hebben jullie er ervaring mee? En zouden jullie er gebruik van maken als er rimpels opduiken?

Praat mee!

 

VROUW Glossy

Ben jij benieuwd hoe het is afgelopen met Ans? Koop dan nu de nieuwe VROUW glossy en lees haar ontroerende verhaal!

Gerelateerde onderwerpen