Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Froukje en dochter Emma
Foto: Feriet Tunc
VROUW Glossy

Froukje de Both: Ik heb mijn vader
heel erg gemist

F

Froukje de Both (44) is de koningin van de hulpprogramma’s, met onder andere Gênante tanden en TV Makelaar: Mission impossible. Ze heeft er de levenservaring voor: "Heel veel is anders gelopen dan ik had bedacht." Wij interviewden haar voor de nieuwste VROUW Glossy

Dat je op tv bent betekent niet dat je rijk bent en in een villa woont?

"Het is soms zo grappig wat er wordt gedacht. Dan zijn mensen verbaasd dat ik zelf boodschappen doe in de supermarkt. Sommigen denken geloof ik echt dat ik daar iemand voor in dienst heb. Of dat iemand voor me kookt."

"Behalve dat ik op tv kom en soms word herkend is mijn leven heel normaal. Ik woon in een gewoon huis in Landsmeer, ik moet zelf mijn rekeningen betalen en stofzuigen. Nee, dat is niet waar, ik heb een werkster. Maar ik kook, strijk en zorg zelf voor mijn kind, zonder nanny."

Je bent niet meer samen met de vader van Emma en jouw ouders waren ook gescheiden. Hoe kijk je terug op je jeugd?

"Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was, ik bleef alleen bij mijn moeder. Zij werkte heel hard, als schoolpsycholoog, waardoor ik best veel dingen alleen deed. Op vrijdag was ze vrij en lunchten we altijd samen uitgebreid met luxe broodjes. De rest van de week bleef ik over op school of was er een oppas thuis."

"Mijn vader zag ik maar een keer in de twee weken, zo ging dat toen. Achteraf gezien ­realiseer ik me dat ik mijn vader heel erg heb gemist. Tegelijkertijd wist ik niet beter en ben ik door mijn jeugd al jong zelfstandig geworden. Dat de ­geschiedenis zich herhaalt zie ik niet als een patroon, maar gek is het wel." 

Had je je voorgenomen om jouw dochter gescheiden ouders te besparen?

"Absoluut. Daarom vond ik het heel belangrijk dat Emma haar vader wel veel zou kunnen zien. Dat hij echt onderdeel is van haar leven. Ik zie vaak om me heen dat het niet goed gaat tussen ex-partners, dat er ontzettend veel spanning is, en dat heb ik te allen tijde willen voorkomen."

Niek is elf jaar jonger, Jeroen was acht jaar jonger, maakt dat je onzeker nu je zelf ouder wordt?

"Totaal niet. Voor Niek is dat ook echt geen issue. Je wordt verliefd op iemands zijn, het hele plaatje, dat zit hem niet in leeftijd alleen. Het is ook niet zo dat ik altijd op jongere mannen ben gevallen, ik heb ook relaties gehad met mannen die even oud of ouder waren."

Is Niek de man voor wie je je bruidsjurk van zolder haalt?

"Ik leef tegenwoordig meer in het moment. Niek en ik hebben het hartstikke leuk samen en ik kan heel erg met hem lachen. Met humor kom je een heel eind, merk ik. Hij heeft mij ook geleerd om dingen meer los te laten. Hij kan goed relativeren en ervoor kiezen om een keer helemaal niks te doen."

Tekst: Jeroen Mei

Het hele interview lees je in de nieuwste VROUW Glossy die vanaf morgen in de winkel ligt! 

Feriet Tunc

 

VROUW Glossy liever iedere twee maanden thuis ontvangen? 

Regel het hier!