Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Humberto Tan weg bij gezin en vrouw Ineke
Foto: BrunoPress
VROUW Glossy

'Met een jonge vriendin
dacht hij weer mee te tellen'

I

Ingeruild worden voor een groen blaadje. Of dat nou is op werkgebied of in een relatie, het doet zeer. Naar verluidt heeft Humberto Tan (51) zijn partner Ineke verlaten voor nieuwslezeres Dionne Stax (31). Een herkenbaar scenario voor Thea Kaspers (57): zij werd ingeruild voor een 25 jaar jongere vrouw. In de nieuwste VROUW glossy vertelt ze haar verhaal.

Violaine Chapallaz

Iedereen was verbijsterd…

"Toen er een eind aan ons huwelijk kwam. Mensen kenden ons als een dolgelukkig stel, altijd kussend en 'verliefd' samen. Maar de lokroep van zijn collega - slanker én 25 jaar jonger dan ik - kon hij niet weerstaan."

"Natuurlijk zat mijn toen 52-jarige man in een midlifecrisis. Natuurlijk ontkende hij dat hij een verhouding had, ondanks dat ik hem ontelbare keren vroeg of er een ander was. Letterlijk liep hij op een maandagochtend mijn huis en leven uit, zonder uitleg of gesprek. Alle banden ineens verbroken. Pas maanden later kwam de aap uit de mouw."

Compleet gebroken…

"Bleef ik achter. Weg was mijn toekomst; onze plannen om na ons pensioen in een warm land te gaan wonen. Ik wilde niet meer leven, huilde aan een stuk door en werd verdoofd door antidepressiva. Voor deze man had ik alles opgegeven, voor hem was ik zelf uit mijn eerste huwelijk gestapt. Daarnaast moet je zoveel mensen, zoals schoonfamilie, loslaten."

"En dat allemaal omdat je man een jonge vrouw verkiest boven zijn huwelijk waarin verbondenheid, rust en liefde centraal stond. Ik had het einde van mijn huwelijk niet kunnen voorkomen; een knappe man die ijdel is, in een midlifecrisis raakt omdat hij bang is oud(er) te worden, die is te verleiden en denkt met een jonge vriendin weer mee te tellen."

Ik was altijd…

"Veel te zwaar. Mijn man zei altijd dat hij mijn omvang niet zag, omdat hij me een mooie vrouw vond. Ik ben fanatiek gaan sporten en ging in elf maanden tijd van 124 kilo naar 62 kilo. Ik zag er goed uit, maar voelde me nog intens verdrietig. Ik besloot mijn hele leven om te gooien. Als ik dan toch gedwongen werd opnieuw te beginnen, dan maar helemaal!

"Ik veranderde van baan en zette het huis waar ik al dertig jaar woonde te koop. Ik werd daar verteerd door herinneringen en ik moest vooruit. Nu woon ik alleen in een prachtig appartement. Tijdens de verhuizing ging alles door mijn handen; foto’s, lieve kaartjes van mijn man, cadeautjes… Confronterend, maar het was goed. Ik heb alles in een doos gestopt en in de berging gezet. Ik word er niet meer dagelijks mee geconfronteerd."

Na een jaar treuren…

"Ben ik weer voorzichtig gaan daten. Wat een verrassing: de leukste mannen vonden mij aantrekkelijk! Ik was nog niet klaar voor een relatie, maar de aandacht gaf me zelfvertrouwen. Inmiddels geniet ik wel weer van een prille relatie. Bang ben ik niet. Als je uit de diepste put bent gekropen zijn alle andere moeilijkheden en teleurstellingen in je leven slechts hobbels die je moet overwinnen."

Ik heb geleerd…

"Dat je leven niet voorbij is als je grote liefde je laat vallen, dat er altijd mensen zijn die je steunen en dat je tijd moet nemen om echt te rouwen. Maar ook dat geen man het waard is om uit het leven te stappen."

"Boos ben ik geen moment geweest. Het enige wat ik nog zou willen is vriendschap met mijn ex. Hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden. Ik zou hem graag willen laten zien hoe het met me gaat."

Tekst: Karin Koolen

Foto: Violaine Chapallaz

Jij op VROUW.nl

Ben jij ook een keer verlaten voor een groen blaadje? En wil je vertellen hoe jij daarmee om bent gegaan?

Dan kan dat hier!


En, wat vind jij? Laat je horen!