Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Feriet Tunc Productie
VROUW Glossy

Kim Feenstra: Mijn verleden
heeft een rouwrandje

Redactie VROUW

K

Kim Feenstra (31) over liefde en lust, haar bewogen jeugd en haar nieuwe geluk. 

Is het jouw talent om jezelf steeds opnieuw uit te vinden, hoeveel tegenslag er ook op je pad komt?

"Ik denk het. Ik heb een enorme lust voor het leven. Dat betekent dat ik hongerig ben, naar kennis, naar mensen, naar eten, reizen, vriendschappen en naar mezelf. Mijn hobby is ontdekken wie ik ben."

"Ik leer nog elke dag over mezelf. Eerst zag ik er bijvoorbeeld erg tegenop om 30 te worden. 'Dan word ik oud', dacht ik. Nu ben ik 31 en denk ik: 'Over negen jaar ben ik al 40!'

"Maar weet je, eigenlijk heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Dat zal komen omdat ik heel erg verliefd ben en omdat ik mijn passie heb gevonden in het fotograferen. Eigenlijk gaat alles om me heen goed, het is in balans."

Heb je er dankzij ‘Het perfecte plaatje’, waarin je met andere BN’ers streed om de titel 'Beste Amateurfotograaf', een nieuwe carrière bij? 

"Ik durf mezelf nog niet echt fotograaf te noemen, maar ik ben wel lekker bezig. Voor het tijdschrift Wendy ga ik een grote shoot doen en deze zomer ga ik met de beroemde Britse wildlife-fotograaf David Yarrow mee om wilde dieren vast te leggen op een heel afgelegen locatie. Het schijnt gevaarlijk te zijn, maar dat past wel bij me."

"Ik houd ervan om het randje op te zoeken. Ik heb net de fotografie gedaan voor ons kookboek met glutenvrije recepten met mijn vriendin Benine Bijleveld, een populaire foodblogger."

"Benine heeft een glutenintolerantie, ik niet, maar ik merk dat ik makkelijker in shape blijf als ik minder gluten eet. Het wordt geen boek voor quinoa-meisjes hoor, met superfoods en van die zaadjes en zo."

"Er staan ook recepten in die je moet eten als je de avond ervoor te veel hebt gezopen. Ik houd veel te veel van eten om helemaal gefixeerd met voeding bezig te zijn. Gelukkig houd ik ook van sporten, zo blijf ik in vorm."

Is je deelname aan dat programma ook goed geweest voor je imago?

"Daardoor hebben mensen kunnen zien hoe ik echt ben. Zo was ik al, ik ben niet veranderd, maar ze zijn met andere ogen naar me gaan kijken. Ik denk dat veel mensen mij altijd hebben onderschat."

"In hun ogen ben ik het meisje met een moeilijk verleden, waardoor ze dachten dat ik er niet zou komen. Of ik ben het fotomodelletje dat het niet begrijpt. Nu maak ik mee dat mensen mij op straat spontaan willen knuffelen. Best apart. Ik wil eigenlijk niet knuffelen met vreemden, haha!"

Oude relletjes rondom jouw persoon wil je niet weer opdiepen. Neem je het jezelf kwalijk dat je gekke dingen hebt gedaan?

"Ik heb geen spijt. Dat vind ik een overgewaardeerde emotie. Hoe gek het misschien ook klinkt, die acties waren een blessing in disguise, want ik heb ervan geleerd. Wat niet wil zeggen dat ik overal even trots op ben. Maar ik heb op dat moment keuzes gemaakt waarvan ik wist dat ik later met de consequenties ervan moest dealen."

"Kijk, mijn verleden heeft een rouwrandje en dat ben ik, dat is Kim, dat past gewoon bij wie ik ben. Ik hoop er later, als ik eraan toe ben, nog eens een boek over te schrijven. Daar staan dan ook dingen in die niemand nog weet."

Jouw vader verdween uit beeld toen je 1 jaar was, je kreeg een stiefvader met losse handjes, waardoor je moeder met jou en je zusje moest vluchten naar een blijf-van-mijn-lijfhuis, je hebt op twaalf verschillende lagere scholen gezeten... Klinkt behoorlijk traumatisch!

"Toch was dat niet zo, dankzij mijn moeder. Zij is echt een supervrouw. Als we weer eens naar een blijf-van-mijn-lijfhuis verhuisden, zei ze dat we naar een heel groot huis gingen met allemaal kindjes met wie ik kon spelen. Daardoor voelde het als een avontuur."

"Ik denk ook dat ik nog veel te jong was om het allemaal door te hebben. Als kind neem je de wereld zoals die is. Steeds naar een andere school vond ik ook leuk. Die onrust in mijn jeugd heeft bovendien goed uitgepakt voor mijn modellenwerk, want dan ga je ook steeds naar een andere stad en een ander appartement."

"Als ik ergens te lang ben moet ik weg, dan word ik heel onrustig. In alle commotie leerde mijn moeder ons dat wat er ook gebeurde, ik altijd in mezelf moest blijven geloven. En in de liefde, daarmee begint en eindigt alles. Ik doe ook alles in mijn leven vanuit mijn gevoel, vanuit liefde."

Je hebt je school niet afgemaakt, hing rond met foute jongens, kwam in de kleine criminaliteit terecht. Een stabiele jeugd had dat misschien kunnen voorkomen?

"Ja, er waren wel wat obstakels. Ik wilde heel graag naar de kunstacademie, ben altijd een creatief persoon geweest. Toen ik toelatingsexamen ging doen, gebeurden er weer allerlei dingen waardoor mijn plannen op een lager pitje kwamen te staan. Zo wilde ik al op mijn veertiende met de Elite Model Look meedoen, maar toen kwam er een kink in de kabel. Maar vijf jaar later werd ik alsnog gescout, stuurde ik foto’s op en kon ik de volgende dag naar Parijs."

Kwam het toch nog goed...

"Bij mij gaat alles via een omweg, maar uiteindelijk kom ik waar ik wil zijn. Misschien had ik geen ideale start, maar ik ken ook mensen die alles hadden en van wie ik nu denk: 'Wat is er met jou gebeurd? Jij had het zo makkelijk!' Het ligt echt aan de keuzes die je maakt in het leven, denk ik."

Tekst: Jeroen Mei

Naast het openhartige interview met Kim Feenstra lees je in deze nieuwe editie van VROUW Glossy die vanaf vandaag in de winkel ligt onder andere over:

Seks is mijn werk, Waarom kijken mannen porno, Nooit meer lijnen, Seks, drugs & diarree, De kick en de kater van overspel.
 Lust wordt vaak geassocieerd met fijne dingen, zoals lekker eten, seks, reizen, spullen die een lust voor het oog zijn. Maar lust kan dus ook omslaan in ‘onkuisheid’, net zoals lekker eten kan omslaan in ‘vraatzucht’: één van de andere hoofdzonden. Deze editie van VROUW Glossy staat in het teken van lust. En ja, daar zoeken we de grenzen wel bij op. 
Koop ‘m nu in de winkel.

Gerelateerde onderwerpen