Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Stef Nagel
VROUW Glossy

Sekszorgverlener Chantal:
Gewone prostitutie trekt me niet

Tanja Spaander

C

Chantal Godwin (37) werkt in de zorg en is sekszorgverlener voor gehandicapten. Ze is getrouwd met Edgar (49) en komt oorspronkelijk uit Nigeria. 

Mensen met een handicap… "Hebben ook behoefte aan seks. Gezonde mensen kunnen in dat geval naar een prostituee, maar met een beperking wordt dat lastig. Daarom zijn er mensen zoals ik, die hun behoeftes op seksueel gebied vervullen.''

Gemeenschap

''Dat begint met een intake-gesprek waarbij we kijken waarmee rekening gehouden moet worden, er zijn bijvoorbeeld mensen met spasmen. Ik heb een opleiding in de zorg, dat maakt me geschikt voor zo’n speciale aanpak."

Ik doe dingen als… "Aftrekken, maar heb ook gemeenschap met cliënten, als ze dat willen. Dat zijn meestal mensen met een lichamelijke handicap, maar soms ook met een geestelijke. Ik werk met zowel mannen als vrouwen.''

Via VROUW

''Bij een stel kwam ik eerst voor de man, maar de vrouw vond me zo leuk dat ik ze nu allebei bedien. Sommige cliënten krijg ik via een bemiddelingsbureau, maar ik heb ook mijn website Pleasure-care.nl."

Deze baan vond ik… "Eigenlijk via VROUW! Daar stond een keer een artikel in over dit onderwerp. Mijn man las dat en vroeg: 'Is dit niet iets voor jou?' Ja echt, het was zijn idee. We zijn swingers, organiseren ook feesten op dat gebied en zijn het dus gewend om het met andere mensen te doen.''

Zijn eerste

''Gewone prostitutie trekt me niet; ik vind het juist zo mooi om mensen zoals mijn cliënten te kunnen helpen. Als ik zie hoe dankbaar ze zijn, vind ik dat fijn. Eén man was nog nooit eerder klaargekomen en zo blij. Iemand anders had nog nooit met een vrouw gevreeën, ik was zijn eerste."

Mijn man heeft er… "Nooit moeite mee als ik naar een cliënt ga. Als het omgekeerd zou zijn geloof ik ook niet dat ik er moeite mee zou hebben. Maar het is niets voor hem.''

Regelmatig getest

''Hij heeft weleens tegen me gezegd: 'Ik vind het knap van je, maar zelf zie ik het niet zitten.' Hoewel het nog nooit is gebeurd kan ik cliënten weigeren, en zij mij.''

''Een aantal dingen doe ik niet, zoals anaal. Verder moet er altijd een condoom worden gebruikt en worden zowel mijn cliënten als ikzelf regelmatig getest."

Dubbele moraal

Oorspronkelijk kom ik… "Uit Nigeria, waar een dubbele moraal heerst op seksueel gebied: mannen mogen alles, vrouwen niet. Mijn Nigeriaanse vriendinnen vertel ik dus niet wat ik doe. Ze zouden het niet begrijpen, want zoiets is daar taboe. Mijn familie die daar woont weet ook van niets. Behalve mijn broer, maar hij woont in Parijs en is net als ik open van geest." 

Negatieve reacties… "Uit mijn omgeving krijg ik eigenlijk nooit. Nee, echt niet. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: 'Hè bah, waar ben jij nou mee bezig?' De meesten vinden het juist mooi wat ik doe voor gehandicapten. En zo niet, dan moeten ze dat zelf weten. Het is mijn leven, ik doe wat ik wil."

Naast dit verhaal lees je in deze nieuwe editie van VROUW Glossy die vanaf vandaag in de winkel ligt onder andere over:

Waarom kijken mannen porno, Nooit meer lijnen, Seks, drugs & diarree, De kick en de kater van overspel. Lust wordt vaak geassocieerd met fijne dingen, zoals lekker eten, seks, reizen, spullen die een lust voor het oog zijn. Maar lust kan dus ook omslaan in ‘onkuisheid’, net zoals lekker eten kan omslaan in ‘vraatzucht’: één van de andere hoofdzonden. Deze editie van VROUW Glossy staat in het teken van lust. En ja, daar zoeken we de grenzen wel bij op.

Koop ‘m nu in de winkel.