Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

paspoort
Foto: Hollandse Hoogte
VROUW Glossy

Dit is pas ramptoerisme...
'Mijn vaders paspoort bleek verlopen'

zoals gelezen in

VROUW glossy

A

Als je wordt geteisterd door kakkerlakken, voedselvergiftiging en andere vakantierampen, is de ontspanning ver te zoeken. Lezeressen over die ene vakantie die ze liever vergeten.

Beroofd 

Shiva: "Samen met mijn beste vriendin ging ik op een stedentrip naar Londen. Op het vliegveld pinde ik 500 euro voor het weekend. Vervolgens gingen we meteen winkelen in Oxford Street. Plots werden we aangesproken door twee mannen. Ze begonnen een vaag gesprek met ons en in mijn herinnering hield ik mijn hand de hele tijd op mijn tas."

"Maar toen ik vervolgens wilde afrekenen in de winkel was mijn portemonnee weg! Inclusief paspoort. Het zweet brak me uit, hoe moest ik nou op zondag terugvliegen?! Ik vroeg meteen een noodpaspoort aan bij de ambassade, maar die ging pas op dinsdag weer open. Ik miste mijn vlucht en moest na de aanvraag nog anderhalve dag wachten. Wat een hel! Ik zat al die dagen in de stress en als tussenoplossing verbleef ik bij een vieze oude man in een Airbnb. Dit was niet wat ik van het tripje had verwacht."

Orkaan

Marleen: "Tijdens mijn roadtrip door Florida brak de hel los. Ik was daar met mijn gezin en opeens was iedereen in rep en roer door orkaan Katrina. We dachten eerst dat het nog wel zou meevallen, maar we bleken in een gevaarlijk gebied te zitten. In plaats van onze geplande route te volgen, moesten we continu op de vlucht voor de orkaan. Het is gelukkig goed gegaan, maar het was een zeer angstige vakantie."

Uit het niets

Anouk: "Afgelopen zomer ging ik voor anderhalve week met een groep vrienden naar Gran Canaria. We verbleven in een villa buiten het centrum. Geen probleem om telkens een taxi te nemen, maar op een avond ging het helemaal mis. Na een avondje stappen namen we een taxibusje terug. De jongens raakten druk in gesprek met de taxichauffeur over voetbal. Op dat moment keek de taxichauffeur even niet naar de weg... Uit het niets reed een auto vol op ons in!"

"Ik had - heel stom - geen gordel om en knalde keihard met mijn hoofd tegen het raam. Na de klap vroeg iemand meteen: 'Is iedereen oké? Niemand gewond?' Ik had pijn aan mijn nek en rug, maar gelukkig mankeerde niemand iets ernstigs. De automobilist die ons aanreed, bleek hartstikke dronken. In shock zijn we naar huis gegaan zonder actie te ondernemen. Daar heb ik tot op de dag vandaag spijt van, want ik ga al twee jaar naar de fysio door dit ongeluk. We hadden gewoon een schadeclaim moeten krijgen!" 

Shit!

Yvonne: "Ik was in mijn eentje op vakantie naar Zanzibar. In het luxe resort waar ik verbleef, waren ze helaas niet zo royaal met het toiletpapier. Bij de dagelijkse schoonmaak kreeg ik geen nieuwe rollen. Wat zeer onhandig was toen ik last kreeg van diarree... Ik zat letterlijk in de shit!"

Slokjes wodka

Francisca: "Samen met een vriendin was ik op vakantie in Egypte. Zij wilde per se naar een club met een kennis van haar zus. Hij haalde ons met zijn neef op bij de ingang van ons hotel. Een doodenge rit volgde: Mohammed kreeg steeds slokjes wodka toegediend door zijn neef. Eenmaal in de club zetten de heren het op een zuipen en het bleek daar vol te staan met prostituees, louche types én nog een jaloerse ex ook!"

"Toen we vertrokken sleepte zij haar vriendinnen ook mee naar buiten. Daar begonnen ze tegen ons te schelden, waarna ze in haar auto stapten en ons achtervolgden. Mohammed zette het op een racen, wat hij met de hoeveelheid wodka die hij op had niet eens slecht deed. Maar op een gegeven moment had de ex ons klem gereden en beukte ze met de neus van haar auto tegen de zijkant van de onze. Precies waar ik zat. Wat een verschrikking!"

Paspoort

Emma: "Ik ging met mijn ouders, broer en zus op vakantie naar Bangkok maar bij de controle bleek mijn vaders paspoort te zijn verlopen. Hij mocht niet mee. Toen ik met de rest van het gezin in Bangkok was, bleken onze koffers niet aangekomen. Op een markt gingen we op zoek naar nieuwe kleding, maar ze hadden er alleen maten voor Thaise meisjes... Ik paste helemaal niets!"

Wil je meer over 'ramptoerisme' lezen? De rest van de verhalen vind je in de nieuwe VROUW Glossy!

Gerelateerde onderwerpen