Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Freek van Noortwijk en Katja Schuurman
Foto: Anneke Janssen | Hollandse Hoogte
VROUW Glossy

Freek: Al snel hadden Katja en ik
het 'ontzettend gezellig' op het toilet

journaliste

Marjolein Hurkmans

E

Er lekker uitzien en ook nog eens lekker kunnen koken. Freek van Noortwijk (29) is eigenaar van o.a Guts & Glory en Breda en verloofd met Katja Schuurman (42).

Hoe ben jij in dit vak terecht gekomen? 

"Ik heb financiële bedrijfseconomie gestudeerd. Maar ik had een bijbaantje in de horeca en dat vond ik veel leuker. Ik ging drie uur eerder naar mijn werk om, onbetaald, te oefenen in de keuken. Stond ik daar 5000 gamba's te pellen... Wat dat betreft ben ik een autodidact." 

"Ik heb Katja ontmoet in mijn restaurant. Als chef maak ik vaak aan het eind van de avond een rondje langs de tafels. Ik vond het best spannend, maar binnen een kwartier na onze kennismaking hadden we het al 'ontzettend gezellig' op het toilet. Eerlijk gezegd dacht ik toen niet dat het op de lange termijn ook wat tussen ons zou worden. Katja Schuurman, hallo!

Ik had meer zoiets van: 'Goed verhaal voor mijn vrienden, dit.' Maar we wisselden wel telefoonnummers uit en ze stuurde me heel leuke berichtjes. Zo begon het. Ik werd gaandeweg verliefd op haar, maar pas nadat ik mezelf had toegestaan gevoelens te ontwikkelen. Er was lang een stemmetje in mijn hoofd dat steeds maar zei: 'Dit kan nooit echt iets worden.' Pas toen ik me er volledig aan overgaf, werden we een stel."

Nine IJff

Waarmee verleid je je geliefde?

"Het gaat niet om wát je eet, het gaat om hoe je het eet. Het hoeft niet per se altijd zwezerik en truffel te zijn. Ik kan ook prachtige dingen maken van een tomaat. Om van zoiets simpels een feestje te maken, dat vind ik de echte uitdaging. 

Of ik steek de barbecue aan en grill een lekker stuk vlees. En als we dat dan samen opeten, met onze handen, terwijl we naar de zonsondergang kijken, dan is dat pure romantiek. Daar word ik echt gelukkig van."

Kookt Katja ook weleens voor jou?

"Haha, gelukkig niet. Ze kan nog geen ei bakken. Haar kwaliteiten liggen echt ergens anders. Daarentegen vindt zij het wel weer een enorme toevoeging dat ik mijn mannetje sta in de keuken. Vroeger kookte ik nooit thuis, ook niet voor vrouwen die ik wilde versieren. Voor Katja doe ik het wel."

Maar waar ben je mee te verleiden?

"In ieder geval niet met een zevengangenmenu van schuimpjes en geleitjes. Ik word daar doodmoe van. Net als van malletjes, die vind ik helemaal niks. Dat je een gerecht op je bord krijgt in de vorm van een boeddha of een kerstboom. Doe me een lol! Veel liever eet ik een eenvoudig pastagerecht."

Gaat de liefde door de maag?

"Niet per se. Maar liefde en seks zijn, net als eten, wel primaire levensbehoeftes. Ze behoren tot de dingen in het leven waar ik het gelukkigst van word."

Gerelateerde onderwerpen