Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Roel en Jessica
Foto: Corne van der Stelt | VROUW Glossy
VROUW Glossy

'Een volle vrouw voelt
in alle opzichten veel fijner'

Vivienne Groenewoud

M

Maat 36 het ideaalbeeld? Maak daar voor deze mannen maar minstens 46 van. In VROUW Glossy vertellen vier mannen hoe ze als een blok vielen voor de ronde vormen van hun vrouw.

Roel Pompoen (39) geeft coachingsessies aan grote bedrijven. Hij is acht jaar samen met internetmodel Jessica (30), die 154 kilo weegt. 

Volle vrouw

"Ik ken Jessica via een forum voor volle vrouwen. Het was geen datingsite, maar ze had natuurlijk wel in de gaten dat ik daar niet per toeval rondhing. We vonden elkaar direct erg aantrekkelijk. Qua uiterlijk, maar ook onze persoonlijkheden leken goed bij elkaar te passen.

Ik weet al sinds mijn zestiende dat ik op volle vrouwen val, al heb ik vriendinnen in alle soorten en maten gehad. Uiteindelijk merkte ik dat ik een volle vrouw in alle opzichten veel fijner vind voelen. Daarna ben ik het ook visueel gaan waarderen.

Etiket

De maatschappij plakt een etiket op wat je mooi zou moeten vinden en in eerste instantie denk je daar niet over na. Maar na verloop van tijd ontdekte ik dat wat ik zélf mooi vind, iets heel anders is dan wat de maatschappij me voorschotelt.

Vroeger dacht ik weleens dat er iets mis was met mij. Ook omdat vrienden zeiden: 'Waarom zou je een dikke vriendin nemen als je ook een dunne kunt krijgen?' Maar vooral vrouwen hebben er problemen mee.

Afgetraind

Ik heb een aantal jaren fanatiek gesport en zag er heel afgetraind uit. Veel vrouwen konden het niet rijmen dat ik zoveel moeite deed voor een strak lichaam met een sixpack en dan toch koos voor een vrouw als Jessica.

Mensen reageren soms echt beschamend. Als ze net zo zouden doen tegen een homoseksueel stel, werd het politiewerk. Maar het lijkt wel alsof je naar dikke mensen toe zo hard en kwetsend mogelijk mag zijn.

Zeekoe

Ik heb mensen er weleens op aangesproken en dan zeiden ze dat ze het 'motiverend' bedoelden. Hoe kan het nu motiverend zijn om te worden uitgescholden voor 'Vieze, zwetende zeekoe'?

Zulke opmerkingen vond ik in het begin pijnlijk. Vooral als mijn familie commentaar had. Maar daar ben ik nu wel klaar mee. Ik heb gezegd: 'Als ik met een man thuis zou komen, zouden jullie dat moeten accepteren. Dus dit ook. We eten gewoon gezond en waarom zou Jessica er niet voor kiezen om dik te zijn?'

Ik voel me meer thuis bij iemand die voller is. Als ik in bed zou liggen met een dunne vrouw, zou ik alles wat groot is missen. Meer is beter. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat Jessica slank wil worden, zou ik haar steunen als zij zich daar prettiger bij voelt. Haar prachtige lach is tenslotte het allerbelangrijkste.

Buitenleven

Jessica: "Het wordt vaak gezien als een soort vreemde fetisj, wanneer een man op vollere vrouwen valt. Maar Roel en ik delen samen juist heel veel. We houden allebei van het buitenleven en we zijn ook heel erg bezig met gezond eten. Ik ben meer dan alleen mijn gewicht."

Lees in VROUW Glossy ook de verhalen van stellen Collin en Wendy, Denrico en Roxanne en Jose en Lydia. De nieuwe VROUW Glossy ligt nu in de winkel!