Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eugenie Willemse-Verbiest
Foto: Eugenie Willemse-Verbiest | VROUW Glossy
VROUW Glossy

'Samen besloten we
hondenhalsbanden te gaan maken'

journaliste

Sabine Leenhouts

N

Na je veertigste je carrière compleet op de schop nemen? Voor de een is het een schrikbeeld, voor de ander voelt het als een enorme bevrijding. Deze dappere, interessante en bevlogen vrouwen kozen (al dan niet gedwongen) voor een compleet andere baan. Ze vertellen erover in VROUW Glossy. Eugenie Willemse-Verbiest (42) werkte als stewardess bij KLM. Nu is ze eigenaar van Dog with a Mission

Op de dag dat ik na twintig jaar stewardess zijn stopte om me fulltime te kunnen richten op mijn bedrijf, zag ik jullie oproep, dus ik deel mijn verhaal graag.

Zelf maken

Een jaar of drie geleden struinden mijn - inmiddels - zakelijk partner Kim en ik urenlang het wereldwijde web af op zoek naar gave halsbanden voor onze honden. Zonder resultaat. Samen met nog een paar vriendinnen besloten we ze zelf te gaan maken.

Ik kwam door mijn werk als stewardess overal en haalde bijvoorbeeld mooie kralen en gespen in Shanghai, bijzondere muntjes en accessoires in Thailand en India, prachtige felgekleurde bandjes in Zuid-Amerika, en daar versierden we leren riemen mee. Als ik in het bos met mijn eigen hond liep, vroegen mensen vaak waar ik mijn riem vandaan had. Door die enthousiaste reacties besloten we een zaak te beginnen.

Eigen baas 

Wat begon als hobbyen met vriendinnen is uitgegroeid tot een echt bedrijf. Eigen baas zijn is wel heel wat anders dan in loondienst werken, maar dit geeft me zoveel meer voldoening. Ik had echt nooit gedacht dat ik mijn werk als stewardess zou opzeggen. Ik vond het een geweldige baan en het was zelfs een way of life, maar ik moest uiteindelijk de knoop doorhakken.

Onze producten worden inmiddels wereldwijd verkocht en we worden met de dag groter. Mijn vaste baan opzeggen was spannend, maar ik geloof enorm in ons bedrijf. Ik weet zeker dat ik geen spijt zal krijgen van mijn keuze.”

De verhalen van andere vrouwen die het roer om gooiden, vind je in de nieuwe uitgave van VROUW Glossy die sinds deze week in de winkels ligt.