Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Miranda Lobel
Foto: Miranda Lobel | VROUW Glossy
VROUW Glossy

‘We sprongen in het diepe en
zegden onze baan op’

journaliste

Sabine Leenhouts

N

Na je veertigste je carrière compleet op de schop nemen? Voor de een is het een schrikbeeld, voor de ander voelt het als een enorme bevrijding. Acht dappere interessante en bevlogen vrouwen kozen (al dan niet gedwongen) voor een compleet andere baan. Zo ook Miranda Lobel. 

Miranda (58) gooide het roer om: ze werkte als loopbaan/executive coach bij ABN-AMRO. Nu is ze eigenaar van B&B Cortijo El Guarda in Andalusië.

Alsjeblieft niet naar Londen

“Samen met mijn grote liefde Hans droomde ik jarenlang van een leven in het buitenland. Een kleinschalig boetiekhotel opzetten leek ons fantastisch. Ik wilde de relatieve zekerheid van het werken binnen een grote organisatie verruilen voor meer uitdaging in mijn werk. Ook wilde ik persoonlijk groeien.

Als executive coach/trainer daagde ik mijn klanten uit om uit hun comfortzone te stappen en te doen wat hun hart hen ingaf. En nu was het tijd dat ik dat zelf ging doen. De eerste verandering was uit dienst gaan en voor mezelf beginnen.

Toen Hans voor zijn werk naar Londen moest verhuizen, keken we elkaar aan: we wisten meteen dat we dat niet wilden. Dit was het moment om onze droom waar te maken.”

Ups en downs 

“We sprongen in het diepe en zegden onze baan op. De zoektocht naar een ideale plek om ons nieuwe leven te beginnen, startte in Zuid-Afrika, maar dat vonden we uiteindelijk te ver weg.

Al snel werden we verliefd op een gerenoveerde boerderij in de omgeving van Ronda in Spanje. We hebben vele ups, maar vanzelfsprekend ook wat downs gekend. Het opzetten van een bedrijf is geen sinecure.”

Goedlopend bedrijf 

“De – onverwacht grote – bureaucratie in Spanje vergt extra uithoudingsvermogen en doelgerichtheid. Dit leidde in het begin weleens tot momenten van twijfel of dit het allemaal wel waard was. Maar nu, bijna zeven jaar verder, hebben we een goedlopend bedrijf en heeft ons hotel een bezettingsgraad van 90 procent.

Ik ervaar het buitenleven als een groot cadeau en heb meer innerlijke rust gekregen door de ruimte en vrijheid die we hier genieten. Door het vertrouwde en bekende los te laten, ontdekte ik weer nieuwe facetten van mezelf. Ik ben iedere dag dankbaar dat ik deze stap heb gezet.”

De verhalen van andere vrouwen die het roer om gooiden, vind je in VROUW Glossy. 

Gerelateerde onderwerpen