Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Camera Press LTD
VROUW Glossy

'Mijn vriend vindt
mij te zwaar'

O

Ooit keek haar vriend glunderend naar haar taille. Dat hij nu niet door haar extra kilo’s heen kan kijken, doet pijn.

"Ik ben nooit superslank geweest. Als puber droeg ik al maat 38 en met de jaren kwamen daar nog een paar maten bij. Maar ­moddervet wil ik mezelf nou ook weer niet noemen; ik pas inmiddels gewoon in maat 42 en als de stof een beetje meerekt zelfs in maat 40.

Standje

Het is wel zo dat ik de afgelopen jaren nogal heb gejojood. Dat kwam onder andere omdat ik smoorverliefd werd op R. In de eerste paar maanden van onze verkering vlogen de kilo’s eraf, want ik kreeg geen hap door mijn keel. Ik paste m’n spijkerbroeken van jaren geleden zelfs weer.

Mijn prille verkering floreerde dankzij mijn gewichtsverlies. Ik voelde me mooi en sexy en op de een of andere manier ook vrijer. Geen standje was me te gek, want ik maakte me geen zorgen over blubberende benen of een hangbuik.

Taille

En mijn geliefde was vol lof over mijn lichaam. Hij genoot als anderen me complimenteerden en zelf was hij ook scheutig met lieve, bewonderende opmerkingen. Ook samen shoppen vond ik geweldig. Dan koos ik iets uit een rek waarvan ik dacht: 'Kan ik dat wel hebben?'

Maar als ik dan een beetje verlegen het pashokje uitkwam, begon hij helemaal te stralen. Dan was het: 'Die jurk staat je echt prachtig, daar komt je taille zo mooi in uit.' Ik hoor het hem nog zeggen. 

Exen

Hij hield van me zoals ik was, maar dunner vond hij me gewoon aantrekkelijker. Ik genoot van zijn complimenten maar voelde me ergens ook wel onzeker; want ik was nog steeds dikker dan zijn exen.

Mijn onzekerheid werd groter toen ik weer wat kilootjes aankwam. 'Je krijgt een buikje' zei hij, terwijl hij mijn navel kuste. Waarschijnlijk was het liefkozend bedoeld, maar ik schaamde me.

Dikker

Ik had zelf ook al gemerkt dat mijn skinny's niet meer zo lekker zaten. Toen alles me nog mooi paste, had ik mezelf bezworen dat ik nooit meer dikker zou worden.

Maar alle romantische etentjes, snoepmomenten voor de tv, wijntjes en ­begeleidende borrelhappen zitten inmiddels op mijn heupen en achterwerk. En mijn vriend? Die baalt er misschien nog wel meer van dan ik. 

Eerlijk

We vrijen nog steeds wel hoor, maar zijn handen glijden niet meer bewonderend over mijn lichaam. Hij bekijkt me ook net meer met die glunderende ogen, maar eerder onderzoekend.

Toen ik vroeg of hij me soms te dik vond, was hij dodelijk eerlijk. Hij vindt me momenteel echt te zwaar. 'Het is niet dat ik niet meer van je houd, maar je bent volgens mij ongezond bezig. Zit het jou dan niet in de weg?'

Commentaar

Ja, ik wil dolgraag 10 kilo lichter zijn en ga er ook echt wel wat aan doen. Maar doordat hij het gezegd heeft, voel ik me nog minder op mijn gemak bij hem. Ik wil me liever niet meer uitkleden in zijn buurt en zelfs samen eten vind ik lastig.

Niet dat hij commentaar geeft, maar ik eet minder dan ik zou willen. Wat overigens wel weer goed is voor de lijn. Ik wil dat hij me wél aantrekkelijk vindt en heb er moeite mee dat hij me niet neemt zoals ik ben.

Mijn innerlijk is blijkbaar niet helemaal genoeg. Aan de andere kant voel ik me zelf ook mooier in een maatje minder. Moet ik het nu met hem uitmaken of toch weer op dieet? Wat te doen?"

Opgebiecht Special

Dit verhaal lees je in de Opgebiecht Special van de VROUW Glossy die nu in de winkel ligt voor € 4,95. Deze speciale editie staat vol zomerliefdes, knappe mannen, foute affaires, mislukte vakantieverhoudingen, dappere vrouwen en een uitgebreide zomerhoroscoop. Maar ook een lekker leesverhaal over een driehoeksverhouding plus fijne quizzen en puzzels voor op het strand. Kopen dus!