Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Corne van der Stelt
VROUW Glossy

José is dol op Lydia's rondingen:
Ik viel nooit op volle vrouwen

Vivienne Groenewoud

M

Maat 36 het ideaalbeeld? In VROUW Glossy vertelden vier mannen hoe ze als een blok vielen voor de rondingen van hun vrouw. Zo ook José Lozano Correa (40), hij is jobcoach en acht jaar samen met Lydia Lozano Correa-Nederlof (35), HR-adviseur. Ze zijn getrouwd en hebben een zoon, Santi (7). Lydia weegt 102 kilo.

Toen ik Lydia leerde kennen… "via een datingsite, hebben we de dag erna direct afgesproken. Haar ogen vielen me op, maar ook haar proporties. Ze had op de datingsite haar gewicht en haar lengte ingevoerd zonder er wat kilo’s af te halen, en bij haar profiel stonden foto’s waar ze helemaal op stond. Ik vond haar grote ogen prachtig en ze was ook nog heel leuk aan de telefoon. In het verleden viel ik niet op volle vrouwen, maar dat is in de loop der tijd veranderd. Niet dat een vrouw van mij in een mal hoeft te passen. Als het totaalpakket maar klopt en dat was zeker zo bij Lydia."

Bij onze eerste date… "droeg ze een spijkerbroek met daarop een kort jasje. Haar billen en benen vond ik prachtig. Lydia valt op haar beurt op lange, slanke mannen en totaal niet op volslank. Ik was haar ideale plaatje en zij dat van mij. De dagen erna werd al snel duidelijk dat we niets meer zouden doen met ons online profiel. We zagen elkaar bijna dagelijks en hierdoor leerden we elkaar in korte tijd goed kennen. Op 14 februari heb ik haar ten huwelijk gevraagd in een Spaans restaurant. Van tevoren had ik geregeld dat de kok op haar dessertbord in chocolade zou schrijven: 'Wil je met mij trouwen?' Wat denk je? Zegt ze net die avond dat ze geen zin heeft in een dessert!"  

Corne van der Stelt

Ze vindt het fijn dat ik… "haar nooit het gevoel heb gegeven dat ze moest afvallen. Zelf heeft ze nooit veel moeite gehad met haar figuur. Lydia is zichzelf en maakt er geen geheim van dat ze van veel en lekker eten houdt. Dat vind ik ook zo aantrekkelijk aan haar. Ook onze zoon is gek op haar zachte buik. Logisch... hij heeft erin gezeten. Heel soms heeft ze ineens het gevoel dat ze een streefgewicht zou moeten hebben, maar dat duurt dan hooguit twee dagen. Vandaar dat ze vooral donateur is van de sportschool, in plaats van een actief lid, haha."

Als ze toch flink zou willen afvallen... "om wat voor reden dan ook, zou ik daar niet echt problemen mee hebben. Ik zie elke keer weer nieuwe dingen aan haar die ik mooi vind. Ik ben nog steeds hartstikke blij met haar en geniet volop als ik naar haar kijk. Maar ik zou het wel jammer vinden als haar rondingen verdwijnen. Die billen moeten blijven!"

Lydia: "Ik vind het geweldig dat we hiermee kunnen laten zien dat elke persoon mooi is, ongeacht het modebeeld. En ik vind het sterk dat onze mannen ervoor uitkomen dat zij een volle vrouw net zo mooi, of misschien wel mooier vinden dan een slanke. Daar rust namelijk nog een taboe op."

Dit verhaal verscheen eerder in de VROUW Glossy van januari 2018.