Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Corne van der Stelt
VROUW Glossy

Collin over zijn vriendin:
Liever maat 46 dan maat 36

Vivienne Groenewoud

M

Maat 36 het ideaalbeeld? In VROUW Glossy vertelden mannen eerder hoe ze als een blok vielen voor de ronde vormen van hun vrouw. Zo ook Collin van Assendelft (23), hij is straatcoach en een jaar samen met Wendy Borel (19). Zij werkt bij de serviceafdeling van een grote supermarkt en volgt een opleiding. Ze weegt rond de 100 kilo.

Ik ken Wendy… "dankzij de groepschat met mijn vrienden. Daarin werden weleens nummers van leuke dames uitgewisseld. Een vriend had Wendy gezien op een datingsite en dacht meteen: 'Dat is precies Collins type!' Hij heeft haar een berichtje gestuurd, zoiets als: 'Een vriend van mij valt op volle vrouwen en ik denk dat hij jou heel leuk zal vinden. Mag ik hem je nummer geven? Ik beloof dat je er geen spijt van krijgt.' Gelukkig vond Wendy het goed en kreeg ik haar nummer. Toen ik haar voor het eerst in het echt zag, was ze zelfs nog mooier dan ik had verwacht. Ze was alles wat ik hoopte en nog net dat beetje meer."

Ik keek al naar volle vrouwen… "toen ik een jaar of 16, 17 was. Ik wist toen al dat ik die het allerleukst en mooist vind, maar destijds was ik er minder open over. Dat is nu wel anders: ik schreeuw het nog net niet van de daken. Het kan me niet meer schelen wat anderen ervan zeggen.

Wat mij betreft is er veel te veel schaamte over. Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mannen rondlopen die mijn voorliefde voor ronde vormen delen. Jammer dat vol in de publieke opinie nog steeds wordt bestempeld als 'minder aantrekkelijk'." 

Ik zocht mijn vriendinnen… "er nou ook weer niet specifiek op uit. Mijn eerste vriendin was zelfs redelijk slank. Maar toen zij gedurende de relatie wat aankwam, beviel me dat wel erg goed. Daarna werd ik me er steeds meer van bewust dat ik een voller figuur veel fijner vind. Die ronde vormen van borsten, billen en heupen zien er gewoon knuffelbaar en supervrouwelijk en mooi uit."

Corne van der Stelt

Onzekere momenten… "heeft Wendy heus wel. Dan zegt ze: 'Was ik maar wat dunner.' Of: 'Vanaf maandag ga ik echt op mijn eten letten.' Of ze vraagt of ik echt niet vind dat ze op dieet moet. Als ze dat zelf zou willen, dan steun ik haar natuurlijk, maar tot nu toe houdt ze het nooit vol. En ik vind dat helemaal niet erg.

Als ze zoiets zegt, vertel ik haar altijd hoe prachtig ik haar vind, precies zoals ze is. Sterker nog: ik leerde haar kennen met maat 46, dus het zou wel even wennen zijn als ze ineens maat 36 had. Als ik eerlijk ben zeg ik: liever niet. Ik denk dat ik dan bang zou worden dat ze breekt tussen de lakens..."

Wendy: "De enige reden dat ik wel iets slankere benen zou willen, is omdat ik dan meer keuze zou hebben bij het kopen van een broek. Nu ben ik toch altijd 'veroordeeld' tot een stretchbroek. Maar dat is ook het enige minpuntje. Verder ben ik echt dik tevreden met mijn gewicht en mijn figuur."

Dit verhaal verscheen eerder in de VROUW Glossy van januari 2018.