Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Brenda van Leeuwen
VROUW Glossy

Fitness-stel Joel en Dionne
Liefde op het tweede gezicht

journaliste

Hanna Gillissen

W

'We gaan voor goud!' is het motto van YouTube-fitnessgoeroe Joel Beukers (30) en zijn vriendin Dionne Snel (24). Niet alleen zakelijk, maar ook privé. In hun nieuwe woonboerderij, met alle ruimte voor creativiteit, elkaar en baby Jin, komt alles samen.

 

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Dionne: “Joel speelde rugby en in dat team zat ook een broer van een vriendin. Wij gingen vaak mee, mooie mannen kijken. Ik vond Joel gelijk interessant en hij zag mij ook wel staan. Maar Joel was 21, ik nog maar 15. En we hadden allebei al een relatie, dus dat werd verder niks. Toen ik op mijn 19e wilde gaan sporten, heb ik een Facebook-oproep gedaan: ‘Wie wil mij helpen trainen?’. Iedereen tagde Joel. Ik heb hem toen een berichtje gestuurd.”

Joel: “Ik was heel kleinschalig met personal training bezig, om rond te kunnen komen. Mijn supplementenbedrijf Clean Nutrition stond nog in de kinderschoenen. Ergens voelde ik aan dat ik wel een vrouwelijke touch kon gebruiken. Dus ben ik Dionne gaan trainen met het idee: misschien kan zij iets betekenen voor mijn onderneming.”

Werd ’t meteen wat?

Joel: “Nee. Ik dacht: stel, ik vind haar ‘leuk’, dan moet het niet zo cliché worden dat we direct het bed in duiken. Ik wist dat zij mij zag als zo’n typische personal trainer die alle vrouwen versiert en niet bijster intelligent is. Dat dacht iedereen toen van mij, maar zo ben ik helemaal niet. Ik heb het vwo gedaan en zelfs even op de universiteit gezeten. Omdat ik de hele dag in een joggingpak rondloop, straalt dat er alleen niet van af. Daarom hield ik ons contact bewust zakelijk.”

Dionne: “Dat maakte het voor mij juist interessanter. Ik had inderdaad niet zo’n hoge pet van hem op. Maar toen gingen we twee uur in de week samen trainen en dan ben je ook aan het kletsen. Ik dacht: “Jij bent eigenlijk heel leuk en slim.’ Die twee uur werden vier uur. Pas na vier maanden zei hij: ‘Zullen we wat gaan drinken?’ Sindsdien zijn we samen.” 

Rolde jij ook direct in zijn bedrijf?

Dionne: “Toen we officieel bij elkaar waren, gingen we echt samenwerken. Ik studeerde nog: Communicatie. In het weekend was Joel ook bezig met zijn bedrijf en dan zat ik me een beetje te vervelen. Op een gegeven moment zei ik: ‘Laat mij eens kijken.’ Ik ben visueel ingesteld en Joel had niet veel meer dan een Word-document met daarin zijn visie. Daar heb ik een heel sportprogramma van gemaakt. Ook ben ik hem gaan helpen met het maken van video’s.” 

Joel: “Het ging mij om de inhoud. Hoe die werd getoond, maakte me niet uit. Maar daarmee viel ik niet op, er zijn online zoveel personal trainers. Als je wilt dat de massa je gaat volgen, moet je meer doen. Door mijn eigen karakter in te zetten, ben ik uniek. Van een Word-document zijn we naar een bedrijf gegaan met gouden auto’s.”

En naar video’s waarin je schreeuwend je volgers opzweept om ‘voor goud te gaan’. Hoe vond jij dat, Dionne?

Dionne: “Ik filmde tot die tijd alles, maar dat ging niet meer. Zaten we samen in de auto te filmen en dacht ik: ‘Dit is wel een heel extreme versie van mijn vriend.’ Soms hoorde je mij erdoorheen zeggen: ‘Doe eens normaal.’”

Joel: “Dan kwam mijn grap natuurlijk niet over. Mijn video’s zijn gericht op mannen tussen de 18 en 35 jaar. Vrouwen vinden het niks. Maar ineens zat Dionne erbij.”

Dionne: “Hij kon zijn ei niet kwijt. Nu help ik hem nog weleens met video’s over succesvol ondernemen, of over de verbouwing van ons huis. Maar de trainingsvideo’s maakt hij met vrienden, daar komen de gekste dingen uit.”

Waarom rijden jullie eigenlijk in gouden auto’s?

Joel: “Ze zijn ons uithangbord. En ik provoceer graag. Het begon ermee dat mijn zwarte Maserati voor onze deur werd vernield. Dus dacht ik: ik maak een comeback, in ’t goud. Sindsdien is onze hele lijn goud geworden, de auto’s – we hebben nog een Lamborghini en een Rolls-Royce – de apparaten in de gym, onze huisstijlproducten.”

Dionne: “Alleen de Maserati is weer zwart. Dat wilde ik graag toen we een kindje kregen. Als mensen ons herkennen, gaan ze vaak gek doen. Dat vind ik gevaarlijk met een baby in de auto. Bovendien vind ik ’m veel mooier in het zwart. Zelf rij ik normaal gesproken in mijn eigen auto, een zwarte Range Rover. Ik had eerst een Mini, maar daar past geen kinderwagen in.”

Lees het hele interview in VROUW Glossy