Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zó, dat is eruit!
Foto: Hollandse Hoogte
VROUW Glossy

Zo,
dat is eruit!

I

Iemand eens ongezouten de waarheid vertellen is ontzettend lekker, maar heeft niet altijd het gewenste effect. In de nieuwste VROUW Glossy biechten lezeressen op wat er gebeurde toen ze eindelijk zeiden wat ze écht vonden. 

Matige seks

Dianne (42): “Toen mijn nieuwe vriend na het vrijen hoopvol en trots vroeg hoe ik het had gevonden, was ik zo dom om naar waarheid ‘het ging wel’ te antwoorden. Het was gewoon niet zo goed, hij was er niet handig in. Hij was gekwetst en daarna zo onzeker dat hij voortdurend bevestiging vroeg: ‘Doe ik het goed? Vind je dit lekker?’ Dat vond ik zo mogelijk nog minder sexy. Lang verhaal kort: de waarheid heeft niets te zoeken bij tere ego’s.”

Dieetadvies

Joyce (49): “Een goede vriendin van me zeurt en zucht veel over haar gewicht, bij voorkeur vanachter een broodje kroket. Het was eruit voor ik er erg in had: ‘Als je er zo mee zit, moet je eens ophouden met vreten en van de bank komen.’ Hele toestand, sorry-sorry. Het is nooit meer helemaal goed gekomen.”

Er knapte iets

Sanderijn (31): “Mijn schoonzus en ik lagen elkaar niet zo, maar bleven beleefd voor de lieve vrede. Tot het moment dat ik haar op een verjaardagsfeestje ‘Zou je dat nou wel doen?’ tegen mijn broer hoorde zeggen, omdat hij nog een blokje kaas nam. Ik had iets te veel gedronken en er knapte iets in me.

Tot in de details heb ik uitgelegd hoe de sfeer in de familie was veranderd sinds zij erbij was gekomen met haar ‘superieure smoel’ en ‘zure bek’. Dat wás ook zo, maar ik heb voor haar moeten kruipen om het weer goed te maken. Meer voor mijn ouders dan voor mezelf. Want toen ik eenmaal mijn hart had gelucht, voelde ik me vooral heel erg lekker.”

Op staande voet

Trees (58): “Je kunt dus op staande voet worden ontslagen als je je machtswellustige baas een lul noemt. En omdat ik ‘verwijtbaar werkloos’ was, kreeg ik geen uitkering. Het was het me toch waard. Iemand moest het zeggen, Henk.”

Eerlijkheid duurt het kortst

Jolanda (38): “Onderdeel van de relatie­therapie waarmee mijn man en ik ons huwelijk probeerden te redden, was elkaar te vertellen wat we leuk aan elkaar vonden. Dat werd al snel elkaar passief-agressief de waarheid zeggen: ‘Ik vind het enig dat je zó relaxed in het leven staat, dat de rekeningen altijd te laat worden betaald.’ Dat werk. Het was toch nuttig; we hebben de therapeut opgezegd en een bliksemscheiding geregeld.”

Meer lezen? Koop dan de nieuwste VROUW Glossy die nu in de winkel ligt!

Jij op VROUW

Ook iets - anoniem - op te biechten? 

Stuur ons een berichtje!