Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marissa (29): 'Onze eerste date vond plaats in de gevangenis'
Foto: VROUW Glossy | Stef Nagel
VROUW Glossy

Marissa (29): 'Onze eerste date
vond plaats in de gevangenis'

journaliste

Eline Doldersum

H

Hij was drugsverslaafd, dakloos én een veelpleger, zij het braafste meisje van de klas. En kijk ze nu eens samen! In de nieuwe VROUW Glossy vertelt Marissa Bakker (29) vertelt over haar eerste date met haar grote liefde Roy - die plaatsvond in de gevangenis - en over het geluk dat daaruit voortvloeide. 

Marissa: “Als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik met een ex-crimineel zou trouwen, had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Ik was het braafste meisje van de klas. Durfde nog niet eens één snoepje te stelen uit de supermarkt. Toch werd ik smoorverliefd op Roy, een man die lange tijd achter de tralies heeft gezeten. Wij zijn hét bewijs dat liefde je soms overkomt."

Brief

"Ik kwam in contact met Roy nadat mijn zus een foto van ons tweeën had verstuurd naar een goede vriend in de gevangenis. Roy had deze foto zien hangen en was meteen onder de indruk van mij. Via mijn zus wist hij mijn adresgegevens te achterhalen en nog diezelfde week kreeg ik een brief van hem. Een bijzondere brief.

Hij had vier kantjes volgeschreven over alles wat hij had meegemaakt in zijn leven. Heel open en kwetsbaar. Dat raakte me. Tegelijkertijd wist ik me geen raad. Wat moest die jongen van mij? En wat moest ik met een jongen in de gevangenis? Dat paste helemaal niet in mijn leven. Uiteindelijk was het mijn moeder die tegen mij zei dat het geen kwaad kon om Roy een brief terug te schrijven. Ik hoefde toch niet meteen met hem te trouwen?"

Eerste date

Na lang twijfelen heb ik hem toch een brief gestuurd. Er was meteen een klik. Alsof we elkaar al jaren kenden. Na vier maanden schrijven besloot ik hem op te zoeken. Ik was op van de zenuwen, had nog nooit een stap in de gevangenis gezet.

Ik moest al mijn spullen inleveren, door een metaaldetector en werd van top tot teen gefouilleerd. Daarna werd ik naar een ruimte gebracht waar we elkaar voor het eerst zouden zien. Een soort eerste date. Nog nooit ben ik zó gespannen geweest. Wat als ik hem niet zou herkennen? Of het niet zou klikken tussen ons?"

Tweede kans

Al die spanning verdween toen ik tegenover Roy aan een tafeltje zat. Dit was ’m! De eerste tien minuten konden we allebei geen woord uitbrengen, toch wisten we meteen dat het goed zat tussen ons. Dat Roy diverse diefstallen had gepleegd en mensen had beroofd, wist ik. Toch is dat voor mij nooit een belemmering geweest.

Wat hij heeft gedaan keur ik absoluut niet goed, maar tegelijkertijd vind ik dat iedereen een tweede kans verdient. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn ouders zijn ruimdenkend en hebben ons vrij opgevoed. Zij hebben ook nooit problemen gehad met onze relatie.

Crimineel

Veel lastiger vond ik het om Roy aan mijn vrienden voor te stellen. Niet uit schaamte, maar omdat ik bang was voor de reacties. Het is heel makkelijk om een oordeel te vellen over iemand met een crimineel verleden. Roy is écht veranderd. Nog steeds kan ik me niet voorstellen dat de jongen die vroeger verkeerde dingen heeft gedaan, dezelfde jongen is die hier door de woonkamer wandelt met onze pasgeboren zoon op zijn arm.

Dít is de Roy op wie ik verliefd ben geworden. Een zachtaardige, lieve en eerlijke man. Ik weet ook zeker dat het nooit wat tussen ons was geworden als ik hem in zijn slechte tijd had leren kennen. Gelukkig heeft hij die periode helemaal achter zich gelaten.

Sterker geworden

Hij runt nu zijn eigen bedrijf, we zijn getrouwd en in januari ouders geworden van ons zoontje Seff. Het geluk staat aan onze kant. Zo voelt dat echt. Natuurlijk kunnen we zijn verleden niet uitwissen, maar we kunnen wel bepalen hoe we ermee omgaan. Landen als Australië en Amerika kunnen we misschien niet meer in vanwege zijn strafblad, maar er zijn nog heel veel plekken op de wereld waar we wel naartoe kunnen.

En we kunnen bang zijn dat hij misschien ooit terugvalt in zijn drugsverslaving óf we kunnen er samen over praten. Roy is altijd eerlijk naar mij geweest en ik naar hem. Dat heeft onze relatie uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Wat er ook gebeurt, we weten inmiddels dat we samen de wereld aankunnen.”

Het verhaal van Roy zelf én dat van zijn moeder Ria vind je in de nieuwste VROUW Glossy die nu in de winkels ligt.

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een bericht