Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
VROUW magazine

Moedermelk spoot in het rond
bij presentatrice Sofie van den Enk

Redactie VROUW

P

Presentatrice Sofie van den Enk (35), moeder van een zoon (4) en dochter (1), schreef samen met journaliste Eva Munnik het boek De Melkfabriek over alle facetten van borstvoeding. Hier deelt ze alvast wat avonturen.

1 Verwondering

“Bij mijn oudste merkte ik dat ik borstvoeding geven leuk vond. Maar, laten we eerlijk zijn: ook een beetje gek. Die verwondering vond ik nergens terug, dus schreef ik zelf maar een boek.”

2 Spuitkracht

“Mijn zusje vroeg eens tijdens het voeden: ‘Komt er nou veel uit?’ Ik haalde mijn borst uit het mondje van mijn kind, richtte op haar, kneep en spoot de melk zó van een meter afstand in haar gezicht! Daar was ik zelf van onder de indruk.”

3 Moedermelkpannenkoeken

“Niets is erger dan als je gekolfd hebt en dat ‘vloeibare goud’ niet gebruikt wordt. Dus schreef mijn André het grappigste deel van het boek: tips voor wat je er nog meer mee kunt doen. Zoals? Zelf opdrinken of pannenkoeken bakken!”

4 Brelfie

“Ook ik heb weleens geprobeerd een brelfie, een borstvoedingsselfie, te maken. Maar dat lukt dus niet! Er komt altijd te veel vlees, tepel en/of baby op de foto. Dus dames: laat maar. De Grand Canyon kun je ook beter zelf gaan bekijken.”

5 Open en bloot?

“Natuurlijk mag je borstvoeding geven in het openbaar, je mag toch ook eten? Wat een rare discussie is dat. Je hoeft niet de hele boel naar buiten te slingeren en bij iedereen in their face, het kan ook subtiel.”

Wil je het boek winnen? Klik dan hier!

 

En, wat vind jij? Laat je horen!