Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Foto: Stef Nagel
VROUW magazine

Eva (41): Hoezo te jong voor
grijs haar? Dit bèn ik!

journaliste

Rianne Sepers

Z

Ze zijn vaak zo ingesleten, onze beautyrituelen. Maar wie zegt dat je make-up of lenzen moet dragen? En waarom zou je je haar verven of ontkrullen? Vier lezeressen vertellen in VROUW Magazine over hoe zij zich hebben bevrijd van oude gewoontes. Eva den Doelder (41) voelt zich vrij door haar grijze haren niet meer te verven.

"Ik ontdekte de eerste grijze haren toen ik zestien was. Degene die op school bij de biologieles achter me zat zei opeens dat hij een grijze haar in mijn grote bos donkere krullen zag. Shocking! Aan mijn vaders kant van de familie werd iedereen vrij jong grijs, maar zestien?! Ik grap weleens dat ik er een klein trauma van opliep."

"De eerste jaren trok ik die haren eruit, maar toen ik een jaar of twintig was, was daar geen beginnen meer aan. Het waren er gewoon te veel. Dus ging ik over op verven. Wat een heisa! Ik had zoveel haar, dat het iedere keer dat ik met verf in de weer was geweest een slagveld leek in de badkamer. Ik moest het eigenlijk iedere zes weken bijwerken, maar dat vond ik veel te veel gedoe en daarom liep ik vaak met zo’n grijze diadeem van uitgroei rond."

Helemaal mezelf

"Op mijn dertigste was ik er klaar mee. Ik wilde de verf eruit laten groeien en zag maar één mogelijkheid: kortwieken. Sommigen verklaarden me voor gek. 'Je bent veel te jong om grijs door het leven te gaan', zeiden ze. Maar als het me niet stond, kon ik mijn haar toch gewoon weer laten groeien en weer beginnen met verven? Gelukkig vond ik het resultaat meteen cool."

 

"Het is zo lekker dat ik dat gedoe van het verven kwijt ben. En het is nog lekkerder dat ik me nu helemaal mezelf voel. Deze coupe hoort echt bij mij. Ik kan me ook niet meer voorstellen hoe ik er met lang, donker haar uit zou zien. Grijs en kort is echt Eva. Geen grijze haar op mijn hoofd die eraan denkt ooit nog met haarverf in de weer te gaan."

Weten hoe de drie anderen vrouwen zich hebben bevrijd? Je vindt hun verhaal in VROUW Magazine!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!