Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Foto: Stef Nagel
VROUW magazine

Actrices Peggy Vrijens & Sandra Mattie:
Het wordt een openhartige avond

journaliste

Kimberley van Heiningen

Z

Ze maakten de toneelschool af, spelen de sterren van de hemel in het theater en op televisie en delen de roze wolk van het moederschap. Actrices Peggy Vrijens (39) en Sandra Mattie (45) in gesprek over theater, kinderen en relaties.

Lachend positioneert het tweetal zich in verschillende poses voor fotograaf Stef Nagel. Alsof ze dagelijks samen voor de lens staan. Niets verraadt dat de twee nog geen dikke vriendinnen zijn en zelfs nog nooit hebben samengewerkt. Vanaf 7 oktober staan zij - samen met Rick Engelkes en Richard Kemper - in het theater met de relatiekomedie Hart tegen hart. "Een stuk vol herkenning" volgens de dames.

Waar zit die herkenbaarheid in?

Sandra: "In de thema’s die we aanhalen: het stuk gaat over liefde en vriendschap. Maar ook over sleur en hoe je relatie kan veranderen wanneer er kinderen komen."

Peggy: "Het gaat over twee bevriende koppels. Ik vorm een stel met Richard Kemper, Sandra is samen met Rick Engelkes. Op een avond komen zij bij ons eten en hebben ze nieuws."

Sandra: "Rick en ik willen uit elkaar, maar dat gaat niet zo makkelijk."

Peggy: "Nee, mijn man is mediator en denkt de boel wel even te kunnen lijmen. Het wordt een heel openhartige avond waarbij alle kaarten op tafel worden gegooid."

Sandra: "Dan merk je hoe complex relaties in elkaar zitten. Dat vind ik heel interessant: ik houd van de psychologie achter mensen. Waarom doen ze wat ze doen en bedoelen zij wel hetzelfde als ze zeggen?"

Foto: Stef Nagel

Heeft de sleur al toegeslagen in jullie eigen leven?

Peggy: "Net voordat ik moeder werd, wist ik het allemaal even niet meer. In principe had ik alles goed voor elkaar: een carrière, fijne vrienden en leuke feestjes, maar ik miste de verdieping in mijn leven. De wereld lag aan mijn voeten en ik wist niet zo goed meer wat ik daarmee moest. Ik was klaar met feesten en hunkerde naar zingeving en verantwoordelijkheid. Mijn toenmalige vriend voelde dat niet zo, wij gingen uit elkaar."

Sandra: "Volgens mijn moeder behoor ik tot de gevoelselite, en daar heeft ze wel gelijk in. Zij is van de doe-generatie, ik denk overal over na. Ik hoef niet elke dag een groots en meeslepend leven, maar ik word een beetje bang van een bepaalde status quo, dat je relatie al jaren 'wel prima' gaat. Ik heb behoefte aan beweging: ook als dat betekent dat die relatie in een harde lijn naar beneden gaat."

Sandra, had de breuk met jouw partner daarmee te maken twee jaar geleden?

"In zekere zin. Frank en ik zijn in elk geval niet met ruzie uit elkaar gegaan. De twijfels speelden natuurlijk al jaren, maar op een gegeven moment kom je op het punt waarop je weet dat het beter is voor Mats (5) dat zijn ouders niet meer samen zijn."

"Je kunt een elastiek heel lang rekken, maar uiteindelijk breekt het toch. Volgens mij doen we het inmiddels heel goed: we gaan nog geregeld als gezin op pad. Hij is misschien niet meer de juiste man voor mij, maar zal altijd de best denkbare vader blijven voor mijn zoon."

Het hele interview met Peggy en Sandra is te lezen in VROUW Magazine!

En, wat vind jij? Laat je horen!