Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Actrice Karina Smulders: 'Het werd per ongeluk
de dag van ons leven'

Ebru Umar

A

Actrice Karina Smulders (36) trouwde ruim een jaar geleden met Fedja van Huêt. Samen spelen ze in de hitserie Nieuwe Buren (nu te zien bij Videoland). Is hun relatie veranderd door dat huwelijk? 

In twee jaar tijd ben je getrouwd, heb je je vaste baan opgezegd bij Toneelgroep Amsterdam en zijn jullie naar Utrecht verhuisd. Heftige veranderingen?

"Cool hè? Het trouwen was eigenlijk meer een soort bezegeling van wat we allemaal al gedaan hadden. Fedja had eerder al zijn contract bij Toneelgroep Amsterdam opgezegd, en er was zoveel veranderd dat we dachten: misschien maar eens 'iets' regelen. Dat doe je dan door te trouwen. Het is heel raar dat het in Nederland zo werkt, maar het is wel echt zo."

 

Heeft jullie huwelijk iets veranderd in je relatie?

"Wij waren er allebei huiverig voor, omdat we al vaker trouwerijen hebben gespeeld. Uiteindelijk is het een ritueel en een ritueel is een toneelstuk. Veel mensen vinden het prettig om een dag in de belangstelling te staan, maar wij hadden daar juist problemen mee. Dus we wilden eigenlijk gewoon naar het loket gaan in een mooie jurk en het regelen. Maar mijn zus zei dat ik daar spijt van zou krijgen. Dus toen werd het toch nog een feest met honderdtwintig mensen!"

Mooie jurk, stadhuis..?

"Ja, ik heb het uiteindelijk serieus genomen. Ik ging voor mijn dochter een jurk kopen toen de verkoopster me vroeg of ik er niet ook een wilde. Toen heb ik een witte, strapless jurk tot op de knieën genomen, zo’n Dior-model. Fedja wilde aanvankelijk geen ring, maar toen hij de ring zag die mijn tante voor mij gemaakt had, wilde hij er alsnog één. Zij heeft toen de hele nacht nog aan zijn ring gewerkt. Juist omdat we nooit gedacht hadden dat we het uitgebreid gingen vieren, werd het per ongeluk toch wel een beetje de dag van ons leven. We hadden 's middags een soort van high-tea en zijn om zes uur met z’n tweeën gaan eten."

Lees het hele interview met Karina Smulders in het VROUW magazine van deze week. 

 

 

Gerelateerde onderwerpen