Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Fedja van Huêt (43) over de rol in de nieuwe film Soof
Foto: Linda Stulic
VROUW magazine

Fedja van Huêt: Met die midlifecrisis van mij
valt het misschien nog wel mee

I

In Soof 2 gaat hij door een pittige midlifecrisis, inclusief hipsterhaar en racefiets. Maar hoe zit dat eigenlijk met hemzelf, vroeg VROUW aan Fedja van Huêt (43). 

Je hebt even getwijfeld hè, voordat je 'ja' zei tegen Soof 2?

"Dat klopt, ik twijfelde omdat Antoinette Beumer de tweede film niet zou regisseren, en Soof was zó van haar. Daarnaast is het altijd spannend, omdat je een eerste film maakt vanuit een bepaald idee en het nog maar de vraag is hoe dat in de tweede film uitpakt."

"Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan en het voelde op de set meteen weer zo vertrouwd met Lies (Visschedijk) en Lobke (de Boer), die onze dochter speelt. Het was heerlijk om weer even Kasper en Soof te zijn. Lies en ik hoeven daar niet zo veel voor te doen, we schieten meteen 'aan'."

Kasper heeft een aardige midlifecrisis in Soof 2. Ligt die ook bij jou op de loer?

"Kasper is inderdaad een beetje de weg kwijt: hij heeft ineens een jonge vriendin en gaat zich ook hipsterachtig kleden. De kracht van de Soof-films is dat het allemaal heel erg herkenbaar is. Dat gerotzooi en aanmodderen en alle ballen in de lucht moeten houden is volgens mij uit het leven gegrepen. Het leven bestaat uit verschillende fasen, je verandert en jaagt bepaalde doelen na. En dan hebben mannen op een bepaalde leeftijd zoiets van 'O, ben ik hier al?!' Ik herken me daar ook wel in."

Dus je hebt ook een racefiets en hip kapsel genomen?

"Ik heb inderdaad een racefiets gekocht, maar dat komt omdat ik op een plek in Utrecht woon waar ik zo in het bos zit. Ik moest er zelf ook om lachen, want het is wel een beetje het cliché: vroeger kocht je als ouder wordende man een motor en nu kopen de wat gezettere mannen een racefiets. Die zie je dan ook langskomen, helemaal spic en span met zo’n wielrenpak aan. Maar ik moet zeggen dat mijn racefiets al een hele tijd in de kelder staat weg te roesten. Dus met die midlifecrisis van mij valt het misschien nog wel mee."

Het hele interview lees je deze week in VROUW magazine

Gerelateerde onderwerpen