Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Samen met Jamie...
Kerstkoken klingelingeling

journaliste

Marjolein Hurkmans

E

Een kerstdiner met recepten van Jamie Oliver? Dat betekent: lekker veel verschillende gerechten, met de Engelse slag bereid. 

Pompoen uit de oven (6 personen)

1 flespompoen (1,2 kg) ~ olijfolie ~ 1 rode ui ~ 1 teen knoflook ~ 1 bos verse salie (30 g) ~ 10 zongedroogde tomaatjes ~ 75 g vacuümverpakte kastanjes ~ 75 g gekookte basmatirijst ~ 75 g gedroogde cranberry’s ~ 1 snufje gemalen piment ~ rode wijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen, snijd 'm in de lengte doormidden, haal er de pitjes uit en houd die apart. Kerf het vruchtvlees in en hol de pompoenhelften over de hele lengte deels uit om ruimte voor de vulling te maken. Hak het uitgelepelde vruchtvlees en de pitten fijn en bak dit met 2 el olie in een koekenpan op matig vuur.

Pel en hak de ui en knoflook, doe ze erbij en blijf regelmatig roeren. Hak de salieblaadjes, zongedroogde tomaatjes en kastanjes fijn. Roer dit met de rijst, cranberry’s, piment, snuf zeezout en zwarte peper en een scheutje rode wijn door het pompoenmengsel.

Blijf roeren tot alles zacht is. Schep de vulling in de uitgeholde pompoenen en druk de beide helften stevig op elkaar. Wrijf de schil van de pompoen in met olie en een snufje peper en zout. Leg de pompoen in het midden van een dubbele laag aluminiumfolie, pak strak in en leg 2 uur in de oven. 

Lees alle recepten van Jamie deze week in VROUW magazine!