Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Fajah Lourens
Foto: Martika de Sanders
VROUW magazine

Fajah Lourens: 'Ik ben anders
naar mannen gaan kijken'

Redactie VROUW

H

Haar boek Killerbody stond wekenlang op nr. 1 en de opvolger, waarin ze vertelt hoe je dat ideale lichaam hóudt, is net uit. Maar over het succes van Fajah Lourens (35) hangt een asgrauwe sluier sinds de ex van haar zus zichzelf, zijn moeder en 11 maanden oude zoontje van het leven beroofde. 

Vorig jaar september voltrok zich dat afschuwelijke drama in je familie. Heb je het inmiddels een plek kunnen geven?

“Nee, ik heb het geparkeerd, denk ik. Het gaat op zich wel goed met me, maar ik ben extreem veel aan het werk, dag en nacht. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat dit vluchtgedrag is.”

Kaalgeschoren 

“Hard werken is voor mij een manier om niet te hoeven nadenken over wat er is gebeurd met Elfin. Het is zo erg, dat gaat nooit meer weg. Ik kan er ook niet te veel bij stilstaan, want als ik dat doe, kan ik mijn werk niet meer doen. En ik heb ook gewoon kinderen, ik moet overeind blijven staan. Als er een periode aanbreekt dat alles weer wat rustiger wordt met werk, komt er misschien tijd om het echt te verwerken. Ik hoop dat ik dan niet instort.”

Hoe gaat het met je zus?

“Op zich wel goed, voor haar is het veel extremer, natuurlijk. Ze is in Thailand naar een retreat gegaan. Af en toe stuurde ze een fotootje. Kijk deze, had ze net haar hoofd kaalgeschoren. Ze verwerkt het op haar eigen manier. Ze is ook aan het schrijven, een boek over haar leven en wat er is gebeurd...”

Elfin is een engeltje 

Jij bent iemand die altijd iets positiefs uit het negatieve probeert te halen. Lukt dat ook nu?

“Een half jaar voor dit gebeurde ging het uit met mijn vriend, dat deed heel veel pijn. Ik ben toen keihard gaan werken en sindsdien is mijn bedrijf met tachtig procent gegroeid. Omdat ik er alle energie in stak. Maar als er een familielid wordt vermoord en je zus daar zoveel verdriet van heeft, en wij allemaal, dan denk ik: wat moet ik hier nu voor positiefs uit halen?!”

“We zijn wel allemaal dichter tot elkaar gekomen. Ik heb bijvoorbeeld een goede band met mijn stiefvader, de vader van mijn zus, gekregen. Altijd had ik strijd met hem, zag hem als de boze stiefvader. Maar dan gaat er iemand dood en heb je elkaar ineens nodig. We hebben samen de crematie en alles geregeld. Alle banden in de familie zijn beter geworden. Ik zie nu ook dat ik mijn positiviteit en vergevingsgezindheid van mijn familie heb, zo zijn we allemaal. Elfin zien we nu als een engeltje, we laten het los en er is geen haat.”

Boos 

Is dat niet ontzettend moeilijk?

“Ik was in het begin natuurlijk heel boos op Thomas. Mijn zus ook, maar zij is zelfs nog naar de crematie van haar ex geweest. Dat zegt wel wat. Het is ook heel zielig – je eigen kind en je eigen moeder vermoorden. Hoe ver heen kun je zijn?! Dan ben je echt heel erg ziek!”

Hoe heeft deze gebeurtenis je leven verder veranderd?

“Ik ben er anders door naar mannen gaan kijken. Als ik erop terugkijk, val ik ook een beetje op foute mannen. Ik denk nu wel twee keer na voor ik iets met iemand begin, want voor hetzelfde geld doet hij mijn kinderen iets aan. Heel veel mannen zijn jaloers. En dan moet je net mij als vriendin hebben, met mijn string op internet, nee, dat kan zomaar misgaan.” 

Een relatie  

Mis je het, een relatie?

“Ja, vooral iemand met wie ik alles kan delen. Met name als ik ’s avonds alleen in bed lig en naar het plafond staar. Maar ik wil nooit meer iemand in mijn huis hebben. Aan de laatste man waren de kinderen erg gehecht geraakt. Toen het uit was, moest mijn dochter er ook een half jaar van bijkomen.”

Lees het hele interview met Fajah in VROUW magazine: 'Niemand is te dik geworden van lucht'. 

Tekst: Jeroen Mei