Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man in sportschool
Foto: Hollandse Hoogte, Sabine Joosten
VROUW magazine

‘Mijn man is een
doorgeslagen sportfreak'

Redactie VROUW

D

De angst van mijn man om dood te gaan, begon eigenlijk toen een collega van hem een hartinfarct kreeg. Hij bezocht de dokter en hier bleek dat zijn BMI te hoog was. Dit was het startsein voor zijn sportverslaving...

 

"De collega van mijn echtgenoot rookte weliswaar en was een jaar ouder. Maar ondanks dat mijn man niet rookte, leefde hij niet heel gezond. 'Ik ga naar de dokter voor een check-up. Ik denk dat ik minstens tien kilo moet afvallen', zij mijn man. En inderdaad: zijn BMI was te hoog en zijn cholesterolgehalte en bloeddruk mochten van de huisarts ook wel een tandje minder. “Die buik moet weg. Ik ben nu 53 en ik wil minstens 100 worden,” zei mijn man resoluut en gooide het roer om."

Vier kilo eraf

"In het begin vond ik het fanatieke gedrag van mijn man nog grappig. Hij werd lid van mijn sportschool – iets waar ik al jaren tevergeefs om zeurde – en kocht een racefiets. Hij begon met een zogenaamde 'sportvastenkuur', waardoor hij in korte tijd vier kilo afviel. Hierna stapte hij over op een levensstijl waarbij je 80% van de tijd heel gezond eet."

Geen bier, maar smoothies

"Al snel kwam het erop neer dat hij doordeweeks minstens vier keer naar de sportschool ging, op vrijdagavond op de bank in slaap viel en zondag urenlang met wat buurmannen ging racefietsen. Ook ging hij zeuren over mijn kookkunsten; hij wilde alleen nog maar volkorenpasta met groenten, in plaats van mijn befaamde 'spaghetti carbonara'. Als klap op de vuurpijl verruilde hij bier en wijn voor water en smoothies". 

Ingevallen koppie

"Inmiddels zijn we een half jaar verder. Mijn man is achttien kilo afgevallen en heeft een ingevallen koppie gekregen, wat hem een stuk ouder maakt. En ik dacht altijd dat we samen gezellige dingen zouden doen als onze jongens de deur uit waren. Maar in plaats van gezellige dingen doen, zit ik nu bijna elke avond alleen thuis op de bank. Gelukkig is het nu te koud om te fietsen, maar zodra het voorjaar is, gaat dit weer gebeuren. Sterker nog: hij wil dit jaar samen met de andere buurmannen de Mont Ventoux (in Frankrijk) gaan beklimmen. Dit betekent dat er hard getraind moet worden."

Te moe voor seks

"Lekker een hapje eten ergens wil hij eigenlijk niet, want 'koks in restaurants koken vol vet en koolhydraten'. Zelfs met kerst nam hij maar één glaasje wijn bij het eten en liet het toetje staan. De huisarts is wel enthousiast: al zijn waarden zijn gedaald en hij heeft de conditie van een jonge vent. Maar ik vind er niets aan. Ik mis onze gezellige borrelmomentjes en samen koken in het weekend. Uit eten gaan doe ik nu met vriendinnen. Ik mis onze fijne vrijpartijen. Hij heeft namelijk steeds minder zin in seks, of hij is te moe. Maar hij kan wél een uur op de loopband staan..."

Leuker met een buikje

"Ik heb me weleens afgevraagd of hij misschien een verhouding heeft, maar dit denk ik toch niet. Als ik namelijk zelf naar de sportschool ga, is hij er ook - met de buurmannen. Hij is gewoon een beetje doorgeslagen. Erg jammer. Ik zou willen dat ik mijn eigen gezellige vent terug had, want ik vond ’m eigenlijk veel leuker toen hij nog gewoon een buikje had!"

 

 

Gerelateerde onderwerpen