Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Astrid Boer
Foto: Dario en Misja
VROUW magazine

Astrid verloor 50 kilo:
'Ik zondig alleen op feestjes'

journaliste

Hanna Gillissen

Z

Zes vriendinnen uit Grolloo vielen samen 150 kilo af. Astrid Boer (36) is kampioen van de groep: zij verloor bijna 50 kilo en weegt nu 81 kilo. Ze is getrouwd, heeft twee dochters (10 en 7) en werkt bij een tuin- en dierenwinkel. 

“Klanten lopen me soms voorbij, ze herkennen me niet meer. Zelf merk ik dat ik zelfverzekerder ben. Op Facebook had ik nooit een foto van mezelf staan, nu wel. Ook fysiek voel ik me beter. Toen we afgelopen zomer gingen kamperen en ik wakker werd in de tent, voelde ik me meteen fris en fruitig. Voorheen moest ik eerst uitgebreid rekken en strekken voordat ik kon opstaan!

Nu is het klaar 

Ik was altijd al zwaar, maar sinds het voortgezet onderwijs ben ik echt uitgedijd. Ik houd van lekker eten. Het zit ook in de familie: bijna al mijn familieleden zijn groot en grof gebouwd. Onbewust had ik daar toch last van, al was ik er niet enorm mee bezig.

Ik heb meerdere afvalpogingen ondernomen, maar ik hield het nooit vol. Dit keer was het voor mij heel duidelijk: nu is het klaar. Ik ben streng voor mezelf geweest, en heb geen dag gespijbeld. Dat lukte, omdat ik het ook écht wilde. Mijn man leefde met me mee en ook mijn oudste dochter vond het hele proces wel interessant. ‘Mam, hoeveel is eraf?’, vroeg ze elke week als ik mijn weegmoment had bij de coach.  

Het zwaarst 

Ik ben de meeste kilo’s kwijtgeraakt van onze groep, maar goed: ik was ook het zwaarst. Ik zit nu in de afbouwfase. Eigenlijk wil ik die 50 kilo eraf nog halen, omdat het zo'n mooi rond getal is. Maar ik ben zo ook tevreden. Ik wandel veel, in een stevig tempo, en probeer het aantal koolhydraten te beperken. Alleen als er écht reden is voor een feestje, dan zondig ik. Dan drink ik bijvoorbeeld een glaasje rosé.

Iedereen in de groep motiveert elkaar. Met mijn zus Linda sprak ik af om elkaar erop aan te spreken als we zien dat de kilo’s er weer bijkomen. Maar ik heb er alle vertrouwen in! Als ik foto’s van vroeger zie, denk ik: dat nooit meer! Ik ben trots. Op mezelf en op de groep. We hebben dit maar mooi gedaan met z’n allen.” 

Lees alle verhalen van de vriendinnen in VROUW magazine! 

Gerelateerde onderwerpen