Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Hét recept van foodblogger Susan Aretz:
Pasta spruitjes met pancetta en room

Redactie VROUW

I

In VROUW magazine vind je deze week vier succesvolle foodbloggers. Maar wat eten ze zelf het liefst? Susan Aretz (44) heeft 5000 volgers op Instagram en maakt het lievelingsrecept van haar dochter: Smulpaapjespasta spruitjes met pancetta en room. 

Het is, naast sushi, het lievelingsgerecht van onze zesjarige dochter. En al menig spruitjeshater is na het eten van deze pasta liefhebber van spruitjes geworden. En heel fijn voor iedereen die een druk bestaan heeft: het staat zó op tafel!

Ingrediënten

Voor vier personen

750 g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200 g pancetta (één stuk of in plakjes) (of gebruik gewone spekblokjes)
2 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
citroensap, naar smaak
200 ml slagroom, ongezoet
versgemalen zwarte peper
héél klein beetje zeezout
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
orecchiette pasta (of gebruik schelpjes)

Fotografie: Simone van den Berg

Het meeste werk is het schoonmaken van de spruitjes, maar voor de rest is dit een supersnelle pasta.

Hoe maak je het?

1. Verhit een droge koekenpan en bak daarin de spekjes uit. Probeer echt pancetta te krijgen. Dat maakt uit voor de smaak. Albert Heijn verkoopt het tegenwoordig in plakjes bij de voorverpakte vleeswaren. Als je dit gebruikt, bak ze dan uit en verkruimel ze aan het eind er overheen.

2. Als de spekblokjes lekker kleuren, pers je het teentje knoflook erbij uit en laat je het, op lager vuur, een minuutje meebakken.

3. Dan de oregano erbij en even meebakken.

4. Nu mogen de schoongemaakte spruitjes erbij. Doe er eventueel nog een klein scheutje olie bij. Bak in maximaal vijf minuten beetgaar. Proef of ze al beetgaar zijn na een minuut of vier. Ze moeten iets van een ‘bite’ overhouden.

5. Breng nu op smaak met het citroensap. Doe er eerst het sap van een halve citroen bij. Voeg dan de room toe. Proef, en voeg indien nodig meer citroensap toe. Peper en matig zout erover en je pasta is klaar. Op tafel - natuurlijk! - nog met geraspte kaas bestrooien.

Benieuwd naar meer recepten van Susan? Die vind je op smulpaapje.nl