Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Hét recept van foodblogger Ingrid Hofstra:
Kefir pannenkoeken met gestrooide vruchten

Redactie VROUW

I

In VROUW magazine vind je deze week vier succesvolle foodbloggers. Maar wat eten ze zelf het liefst? Ingrid Hofstra (27) heeft 19.000 volgers op Instagram en deelt haar lievelingsrecept: Kefir pannenkoeken met gestrooide vruchten. 

Ingrediënten

3/4 cup spelt bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl vanillepoeder
een snufje zout
2 el ahornsiroop
2 eieren
3/4 cup karnemelk of kefir

Topping

5 pruimen, doormidden gesneden 
2 el honing
merg van 1 vanillepeul
1/2 cup water

Hoe maak je het?

1. Doe alle droge ingrediënten voor het beslag in een kom. Meng.

2. Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een aparte kom. Zet opzij. 

3. Doe het eigeel bij de bloem. Voeg de karnemelk of kefir toe. Roer goed.

4. Klop de eiwitten met een handmixer totdat ze schuimen en pieken vormen. Spatel ze door het beslag heen.

5. Doe een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes op laag vuur. Zodra er gaatjes in het beslag komen, keer je de pannenkoek om. Herhaal dit totdat het beslag op is. Houdt de pannenkoeken warm terwijl je de topping maakt. 

6. Doe de pruimen in een kom. Voeg de honing en vanille toe, roer en laat 5 minuten rusten.

7. Voeg de pruimen en het water toe aan een sauspannetje. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Giet over de pannenkoekjes. Eet smakelijk! 

Benieuwd naar meer recepten van Ingrid? Die vind je op haar blog ingridhofstra.com