Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Het recept van foodblogger Bénine Bijleveld:
crostini met aubergine & munt

Redactie VROUW

I

In VROUW magazine vind je deze week vier succesvolle foodbloggers. Maar wat eten ze zelf het liefst? Bénine Bijleveld (26) heeft 7100 volgers op Instagram en is gek op bruschetta's in alle smaken en variaties!

Deze crostini met aubergine & munt is absurd lekker. Als in, laat-het-avondeten-maar-zitten-want-het-is-zo-lekker. En het is ook nog makkelijk, mijn andere favoriete woord. Zet die fles wijn maar vast op tafel, want je gaat heerlijk smullen!

Ingrediënten

Voor circa 14 x crostini’s met aubergine & munt (maar je wilt meer)

1/3 stokbrood (glutenvrij)
olijfolie
witte wijnazijn
1 aubergine
1 teen knoflook
klein bosje munt
30 gram granaatappelpitjes
peper & zout

Hoe maak je het?

1. Zet een grillpan op een hoog vuur en doe hier een flinke scheut olie in.

2. Snijd de aubergine in plakjes en grill die in de pan zodat ze een lekker kleurtje krijgen en zacht worden. Herhaal dit tot alle plakjes gegrild zijn.

3. Ondertussen maak je een soort dressing door in een kom 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn. Pers een teentje knoflook uit en doe die in de kom. Knip vervolgens de munt fijn en doe dit ook bij de dressing en klop vluchtig met een vork door elkaar.

4. Wanneer de aubergines klaar zijn, leg je alle plakjes op een bord en giet je de dressing er overheen. Laat goed intrekken. Doe dan de granaatappelpitjes erbij.

5. Snijd daarna het stokbrood in dunne sneetjes en bak ze in de grillpan op (met wat olie) totdat zich donkere strepen op het brood vormen. Haal de sneetjes eruit wanneer die aan beide kanten lekker knapperig zijn.

6. Beleg elke crostini met het auberginemengsel en strooi er dan wat versgemalen peper en zout over.

7. Knip eventueel nog wat verse munt over de crostini’s voor een extra mooi effect en zet dan op tafel. Wedden dat je een complimentje krijgt?

Benieuwd naar meer recepten van Bénine? Die vind je op benineskitchen.com