Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Hét recept van foodblogger Mirjam Leslie-Pringle:
Chili van zwarte bonen met sinaasappel en komijn

Redactie VROUW

I

In VROUW magazine vind je deze week vier succesvolle foodbloggers. Maar wat eten ze zelf het liefst? Mirjam Leslie-Pringle (38) heeft 7000 volgers op Instagram en maakt chili van zwarte bonen met sinaasappel en komijn. 

Voor een chili om van te houden!

Ingrediënten 

1 sinaasappel
4 el olijf olie
4 kleingesneden witte uien
4 knoflooktenen
4 tl chili poeder
4 tl gemalen komijn
4 tl kaneel poeder
3 blikjes zwarte bonen, uitgelekt
2 blikjes tomatenblokjes
tabasco, of andere hete saus
zure room of Griekse yoghurt
fijngesneden koriander blaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper 

 

Hoe maak je het? 

1. Rasp de schil van de sinaasappel, en zet apart.

2. Pers de sinaasappel uit en verdeel in tweeën.

3. Verwarm de olijfolie in een grote zware pan op middelhoog vuur.

4. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend zo’n 5 minuten.

5. Voeg de kruiden, de zwarte bonen en de tomaten toe en de hélft van het sinaasappelsap.

6. Breng op smaak met zout en peper en laat het 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, onder af en toe roeren, tot alle smaken zich goed hebben vermengd.

7. Voeg na 15 minuten de sinaasappelschil toe, en de rest van het sap. Laat daarna nog 15 minuutjes doorkoken en roer zo nu en dan goed door.

8. Verdeel de chili over de (diepe)borden en voeg er een goede lepel zure room of Griekse yoghurt aan toe. 

9. Verdeel er de koriander over en de tabasco naar smaak.

10. Serveer er extra tabasco naast voor de liefhebber. 

Benieuwd naar meer recepten van Mirjam? Die vind je op veggieverymuch.com 

Gerelateerde onderwerpen