Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lucia geeft zich bloot
Foto: Stef Nagel
VROUW magazine

Lucia geeft zich bloot:
'Ik besloot te stoppen met diëten'

journaliste

Rianne Sepers

E

Elke week geeft een lezeres zichzelf bloot. In lingerie of topless... dát bepaalt ze zelf!

Naam: Lucia (39) Relatie: Getrouwd, een zoon en dochter Baan: Huisvrouw Lengte: 1.64 meter Gewicht: 65 kilo Behamaat: 80B Ik geef mijn lijf een… 8

Zit jij lekker in je vel?

“Voor het eerst sinds jaren wel. Ongeveer een jaar geleden besloot ik te stoppen met diëten, iets wat ik al mijn hele leven deed. Ik was een mollig kind en werd gepest, dat heeft er wel ingehakt. Toen ik volwassen werd, dacht ik: nu kan ik zelf bepalen wat ik eet, nu kan ik mijn lijf onder controle houden. Met als gevolg dat ik elk dieet probeerde om maar in maatje 38 te blijven passen.”

Waarom ben je daarmee gestopt?

“Mijn leven was niet leuk meer. Ik was alleen maar bezig met wat ik moest of juist niet mocht. Ik at nauwelijks suiker of vet en als er dan een verjaardag aan kwam, was ik dagen van tevoren al extra streng om een klein stukje taart te mogen eten. Ik werd er doodongelukkig van.”

Wat heb je veranderd?

“Ik gebruikte een mantra: ‘Ik hou van mezelf en waardeer mezelf.’ Dat zei ik elke dag tegen mezelf en na een maand voelde ik verschil. Ik begon het te geloven. Langzaam verdween de neiging om mijn lijf zo onder controle te houden. Ik eet en drink nu wat ik wil, en geniet er enorm van.”

Is je lijf veranderd?

“Behoorlijk. Ik ben in een jaar tijd bijna twee kledingmaten voller geworden, heb nu maat 40/42. Als iemand een opmerking maakt als ‘Zo, jij bent aangekomen’, dan steekt dat. Maar verder maak ik geen drama van mijn nieuwe lijf. Ik zou graag moeiteloos in maat 38 willen passen, maar dat gaat blijkbaar niet zonder obsessief bezig te zijn. Dan maar zo. Zo is het leven veel leuker.”

Lucia met kleren aan zien? Bekijk haar filmpje hier! 

Ook graag een keer aan deze rubriek meedoen? 
Stuur een mail met uw motivatie en een recente foto naar: redactie@vrouw.nl onder vermelding van 'Blootgeven'

 

Gerelateerde onderwerpen