Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Liesbeth Pennings
Foto: John Kramer
VROUW magazine

Laatbloeiers: Van lelijk eendje
naar mooie zwaan

Redactie VROUW

V

Vroeger werden ze gepest of keek er niemand naar ze om, maar moet je deze prachtige vrouwen nu eens zien! Laatbloeiers in het zonnetje.

 

Liesbeth Pennings (53) woont samen met Hans en hun dochter (12). Ze is werkzoekend. 

“Op deze jeugdfoto was ik een jaar of vier. Mensen vroegen vaak of ik een jongetje was, zelfs als ik een rokje aan had. Ik werd daar heel opstandig van, maar ging niet tegen mijn moeder in als ze mijn haar weer kort liet knippen. Toen ik ging puberen, bleef ik achter in mijn ontwikkeling. Ik wilde dolgraag borsten, net als mijn vriendinnetjes, maar het duurde heel lang voordat ik vrouwelijke vormen kreeg."

Sprietje

"Ik zie dat nu weer terug in mijn dochter, dat is ook zo’n dun sprietje. Als je vriendinnen vriendjes krijgen, is het niet leuk als jongens niet naar je omkijken. Soms werden er opmerkingen gemaakt over hoe plat en dun ik was. Ik was een paar keer erg verliefd en echt verdrietig dat zo’n jongen me niet zag staan."

"Inmiddels ben ik juist blij dat het bij mij wat later op gang kwam. Toen mijn leeftijdsgenoten uitgebloeid waren, begon ik net, haha! Halverwege de twintig begon ik veel fitness en aerobics te doen, ik at gezond en was mooi strak. Ik kreeg steeds meer aandacht van mannen. Wat een ommezwaai! Op mijn dertigste zat ik voor het eerst echt lekker in mijn vel. Ik had een mooi lichaam en zag er veel jonger uit." 

Jaloezie

"Van mijn 28ste tot mijn 32ste ging ik lekker los als single. Wel kreeg ik toen voor het eerst van mijn leven te maken met jaloezie. Ik heb altijd makkelijk met mannen gepraat en een van mijn vriendinnen zei dat ze dat bedreigend vond. Dat had ik me niet gerealiseerd, omdat ik mezelf niet als een ‘bedreigende vrouw’ zag."

"Ik sport nog steeds en, al ben ik nu wat ouder, heel tevreden met mijn uiterlijk. De gekte is inmiddels wel voorbij, maar voor mijn man ben ik nog steeds de mooiste. Uiteindelijk is dat waar het om gaat.”

Tekst: Vivienne Groenewoud

Lees dit weekend meer mooie verhalen in VROUW magazine