Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Corne van der Stelt
VROUW magazine

Vicky Maeijer (PVV): 'Zodra ik thuiskom,
gaat de werkoutfit uit'

journaliste

Hanna Gillissen

V

Vicky Maeijer (30) is overtuigd PVV'er en gaat binnenkort aan de slag als Tweede Kamerlid. Hoewel ze er in functie altijd spik en span uitziet, spot je haar in het weekend vooral in spijkerbroek en gympen.

Sinds Pim Fortuyn... “Spreekt de politiek mij veel meer aan. Ik heb het ook van huis uit meegekregen. Vooral mijn opa was politiek geïnteresseerd, heeft de opkomst van Fortuyn op de voet gevolgd. Toen ik 18 was en voor het eerst mocht stemmen, maakte Geert Wilders net kenbaar dat hij een eigen partij wilde beginnen. In een radio-interview hoorde ik dat er een stageplek was. Ik studeerde Rechten en dacht: laat ik dat eens proberen.” 

Tweede Kamerlid

De politieke wereld... “Vond ik gelijk super interessant: de dynamiek, dat er altijd wel wat gebeurt. Pas zeven jaar later ben ik vóór de schermen gaan werken. Mensen die mij kennen, zien mij als iemand die vanuit zichzelf niet in de spotlights gaat staan. Maar ik ben overtuigd PVV’er en er kwam een moment waarop ik zelf ook actief de kiezers wilde vertegenwoordigen. Na Europarlementariër word ik dan nu Tweede Kamerlid, een hele eer!

Wij zetten ons af tegen de macht van Brussel; óns parlement, daar moet het gebeuren. We vechten tegen de islamisering en het opengrenzenbeleid. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. De kiezers moeten weer het gevoel hebben dat Nederland echt van hen is. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen, welke portefeuille ik ook krijg.” 

Corne van der Stelt

Lekker casual

Wat ik hier draag... “Vind ik erg leuk, zou ik zelf ook uitgezocht kunnen hebben. Voor werk ben ik altijd netjes en op hakken. Maar zodra ik thuiskom, gaat die werkoutfit uit. Je zult me niet in pak en met hakken op de bank aantreffen. Ook in het weekend ga ik voor lekker casual, een spijkerbroek en gympen bijvoorbeeld. Tenzij we iets gaan doen, dan vind ik het wel leuk om me mooi aan te kleden. Ik hoop dat ik me niet ga aanpassen doordat ik bekender word... dit is hoe ik ben!”

Gerelateerde onderwerpen