Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Roodharigen
Foto: fotografie: Stef Nagel
VROUW magazine

Oranje boven! (II)
'Roodharig zijn, is het leukste wat er is!'

Kiki van der Meijden

A

Aangezien vandaag helemaal in het teken staat van oranje, laten we nog drie roodharigen aan het woord die schitterden in het afgelopen VROUW Magazine. Roodharig zijn, is volgens Esther het leukste wat er is!

Esther Weissman-Erwteman (39): “Roodharig zijn, is het leukste wat er is. Mensen vragen weleens of ik ermee ben gepest en dan zeg ik: ‘Natuurlijk niet!’ Ik straal gewoon uit dat ik mijn haar leuk vind. Heb ook nooit stilgestaan bij de kleuren die ik draag. Als kind was ik ook echt zo’n Oilily-kind. Rood, roze, oranje... ik trek het gewoon aan. Het enige minpunt is dat ik heel hard kan verbranden vanwege mijn lichte huid. Op Curaçao liep ik rond met verbrande billen van het snorkelen. Met Koningsdag ga ik met mijn man en dochter lekker naar het Vondelpark.”

fotografie: Stef Nagel

Anouk Pijnaker (8): “Toen ik klein was, had ik helemaal geen haren. Pas toen ik drie was, kon er een speldje in. Nu laat ik het groeien. Ik krijg ook veel complimenten, dan zeggen ze: ‘Wat heb jij mooie haren!’ Ik vind dat wel aardig, maar soms denk ik: ‘Ik ken jullie helemaal niet!’ Op school zeggen ze niks over mijn haar. Ze zien me elke dag, dus ze weten dat ik er zo uitzie. Wat niet leuk is? De klitten. Iedere dag borstelt mama het uit en dan zeg ik de hele tijd: ‘Au!’ En het staat ook niet mooi bij een rood T-shirt, dan valt mijn haar helemaal niet meer op. Met Koningsdag kijken we altijd spulletjes op de rommelmarkt en mijn broertje en ik gaan graag in de draaimolen.”  

Fotografie: Stef Nagel

Micky van Esveld (13): “Ik word veel aangesproken over mijn haar, zowel positief als negatief. Op straat roepen oudere jongens weleens ginger naar me. Dan denk ik: ja, dat is zo, wat wil je nu dan? Mijn vriendinnen vinden mijn haar wel mooi, al zegt de één altijd dat ik spaghettihaar heb, omdat het slierterig en lang is. Ik ben wel blij met mijn haar. Ik denk ook dat het me kan helpen om model te worden – ik val toch iets meer op. Bij kleding moet ik wel op de kleur letten: lichte en huidkleurige tinten staan écht niet bij mij. Laatst heb ik mijn kast opgeruimd en heel veel mag weg. Dit jaar ga ik dus op Koningsdag spullen verkopen op de grachten van Amsterdam.”

fotografie: Stef Nagel

 

 

Gerelateerde onderwerpen