Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eva Laurenssen
Foto: Fotografie: Mark Uyl
VROUW magazine

Eva Laurenssen over de minnares:
'Ik wil niet het clichébeeld laten zien'

Redactie VROUW

Z

Ze was recent te zien in Soof 2, nam de romcom Bella Donna’s op en gaat de hoofdrol spelen in de tv-serie Dagboek van een Minnares naar de populaire column op VROUW.nl. Het moge duidelijk zijn: dit is hét jaar van Eva Laurenssen (28).

 

Heb jij zelf ook het gevoel dat 2017 jouw jaar is?

“Ik denk zelf nooit in dat soort termen, maar ik voel wel dat het echt vooruit gaat. Vorig jaar was al lekker en voor 2017 heb ik zo veel mooie dingen op de planning staan: ik speel in een film en een serie, daarna ga ik een heel vette funk/disco-show maken op De Parade en aan het eind van het jaar sta ik op het toneel met Toneelgroep Oostpool.

Ik besef dat ik in mijn handjes mag knijpen dat ik hiervan heb kunnen leven sinds het moment dat ik in 2011 afstudeerde aan de Toneelschool. Dat ik nu de hoofdrol heb in Dagboek van een Minnares en met regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen) mag gaan werken, is echt te gek.”

Geeft zo’n hoofdrol extra druk?

“Druk niet echt, maar ik wil het natuurlijk wel goed doen, dus ik ben in mijn hoofd al veel bezig om het personage te vormen. Ik wil haar niet het clichébeeld van de minnares laten zijn. Je zou haar kunnen neerzetten als de bitch in sexy lingerie, maar ik maak van haar liever een mens van vlees en bloed. Iemand zoals ikzelf of mijn vriendinnen, iemand die dit ook maar gewoon is overkomen.”

Supertrouw 

Ben je zelf weleens de minnares van een bezette man geweest?

“Nee, nooit en ik zou het, denk ik, ook niet kunnen. Ik ben nog nooit vreemdgegaan, ben supertrouw. Ik zou me heel gemeen voelen als ik met een man ga en weet dat zijn vrouw thuis zit. Maar ik heb het om me heen wel gezien en het lijkt vaak zo’n puinhoop te worden. Uiteindelijk heeft dat meisje verdriet, omdat hij niet voor haar kiest, maar is er nog een vrouw die van niks weet. Ik vind dat wij vrouwen hierin wel een beetje loyaal naar elkaar mogen zijn.”

Maar snap je wel dat het je kan overkomen?

“Ja, natuurlijk! Het lijkt me vreselijk als je verliefd wordt op iemand die getrouwd is. Een minnares gaat zelf niet vreemd, dus ik snap dat je het heel lang kunt volhouden door te zeggen: ‘Ik doe niets verkeerd, dat ligt bij hem.’ Vooral als hij ook nog zegt dat hij bij zijn vrouw weggaat. Ik vind het mooi om haar gevecht te laten zien. Ze weet dat het niet klopt en ze wil dit niet, maar haar gevoel trekt haar steeds weer naar die man toe. Dat kan je echt verscheuren.”

Lekker wijf

Je zei ooit: ‘Ik wil geen lekker wijf in een badpak spelen’.

“Nee, dat vind ik saai. Als ik alleen maar als mooi meisje mag ronddartelen, zeg ik ‘nee’. Ik wil best uit de kleren gaan voor een mooie rol, maar ik speel liever sterke vrouwen waar je een blauwdruk van je eigen persoonlijkheid op kunt leggen. Niemand is alleen maar oppervlakkig, iedereen heeft een binnenwereld en die kunnen laten zien, maakt acteren zo interessant.”

Heb jij je carrière al helemaal uitgestippeld?

“Niet per se. Als het in deze lijn doorgaat in Nederland, ben ik dolblij. Wel een grote wens van mij is: in Spanje werken. Mijn moeder is Spaans en ik spreek de taal, dus ik probeer er af en toe auditie te doen. Ik wil op een gegeven moment heel graag half hier en half in Spanje gaan wonen, net als mijn ouders. Die hebben een huis in Zuid-Spanje, bij Marbella, in de buurt van mijn familie.

Het lijkt me heerlijk om te kunnen zeggen: ‘De komende twee maanden doen we even niets en gaan we daarheen.’ Teun, mijn vriend, wil dat gelukkig ook heel graag, hij houdt enorm van het Spaanse leven.”

Tekst: Jill Waas

Lees de rest van het interview dit weekend in VROUW Magazine