Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Romy en haar moeder Antje Monteiro
Foto: Hollandse Hoogte
VROUW magazine

Romy Monteiro: 'Sorry mam,
ik pikte geld uit jouw portemonnee'

I

In deze rubriek kun je normaal gesproken anoniem je geheim delen. Deze week doet Romy Monteiro dat gewoon onder haar eigen naam. Zij heeft het een en ander aan haar moeder op te biechten.

"Sorry mam...

Toen ik klein was en iets leuks wilde doen, zoals een ijsje halen of shoppen in de stad, pikte ik altijd heel stiekem en georganiseerd, als een ware ninja, het losgeld uit jouw portemonnee. Ik was er echt van overtuigd dat je dat niet door zou hebben. Nu weet ik inmiddels dat iedere moeder altijd alles weet. En zeker hoeveel geld ze in haar portemonnee heeft. 

Wat moet jij vaak gevloekt hebben als je ging parkeren en er ineens geen losgeld meer in je knip zat. En ik maar denken dat ik niet verdacht was. Terwijl ik geen broertjes of zusjes de schuld kon geven, want het was just you and me.

En sorry mam...

Toen ik als tiener op de middelbare school zat, had ik zoals al mijn leeftijdsgenoten, extreme moeite met vroeg opstaan om naar school te gaan. Die ‘eerste’ uurtjes... HEL! En ik wist daar dus ook regelmatig ‘slim’ onder uit te komen.

Jij werkte ’s avonds en sliep lekker uit. Als ik dan om 07.00 uur jouw slaapkamer insloop en zachtjes zei: ‘Mam, ik ben zo moe, jij ook? Ik ga weer terug het bed in hoor, ik kan echt nog niet opstaan. Jij ook niet, toch?’ Dan mompelde je negen van de tien keer slaapdronken: ‘Tuurlijk, pop.’ Als je dan rond tienen wakker werd, was je verbaasd dat ik er nog was. En dan zei ik: ‘Wat? Jij zei dat het mocht!’

Echt sorry mam…

Je drukte me op het hart dat ik mijn motorrijbewijs niet moest gaan halen, want daar zou ik jou extreem verdrietig mee maken. Ik moest me maar verre van motoren houden. Omdat jij het van me vroeg, heb ik me daar toen aan gehouden en mijn droom om zelf motor te rijden laten varen. Ondanks dat mijn beste vriendinnetje Sara destijds wél voor haar rijbewijs ging.

Enfin, nu zijn we weer een aantal jaren verder en mijn kersverse verloofde Django wil tegen al jouw smeekbeden in een motor kopen! Maar mam, ik vind het zo supersexy en stoer. Natuurlijk ook wel een beetje gevaarlijk, maar echt mam, Django rijdt heel safe! Rustig, beheerst, en volledig ‘in control’ als een echte marinier.

Hoe ik dat weet? Omdat ik achterop heb gezeten bij het testen van alle verschillende modellen. Echt testen. Dus bochten, hard over de snelwegen en nog veel meer wat je niet wilt weten. In gedachten zie ik je nu naar adem happen. Maar ik heb goed nieuws: dat heb ik dus overleefd! Het ging hartstikke goed zelfs en Django weet inmiddels welke motor hij wil.

Tegen de tijd dat deze VROUW uitkomt, heeft hij er al een en zal ik ook vaak achterop zitten. Want mam, het is écht oké. En vind jij van niet? Dan moet ik de ’24 jaar’-kaart gebruiken. You can’t stop me. Sorry mam. Hou wel van je. Heel veel!”