Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marit van Bohemen en Jacky
Foto: Feriet Tunc en Stef Nagel
VROUW magazine

'Ik moest even slikken toen ze zei
dat ze net zulk haar als papa wilde'

Vivienne Groenewoud

Z

Ze hadden het zich anders voorgesteld toen ze hun kind(eren) kregen. Maar na de breuk stonden deze bekende moeders er ineens alleen voor. Heeft dat hun relatie met hun dochters veranderd?

Marit van Bohemen (45) De actrice zorgt na de scheiding – nu drie jaar geleden – in haar eentje voor dochter Jacky (8)  

Ik raakte in paniek... “Toen ik net single moeder was. Hoe ging ik nog ruimte houden voor mijn werk, m’n vrienden, sport, mezelf? Maar al snel merkte ik dat het ook een mooie kans was om de moeder te worden die ik altijd voor ogen had gehad: eentje die er echt voor je is. Voorheen kon ik op iedere aanbieding ingaan, want Jacky's vader was thuis. Nu moest ik dingen laten vallen, maar dat vond ik helemaal niet zo erg. Ik sloeg nieuwe wegen in op werkgebied en ik bouwde een heel waardevol vangnet op.” 

Sinds de scheiding... “Is mijn relatie met Jacky zeker veranderd. Omdat we zoveel samen zijn, deel ik veel met haar. Geen zware dingen hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik vind het belangrijk dat Jacky lekker ‘kind’ blijft. En stiekem moet ik wel om mezelf lachen als ik met haar de overweging bespreek of ik de auto zal afrijden of toch langzaam moet uitkijken naar een nieuwe.” 

Jacky is een binnenvetter... “En zeker rondom de scheiding vond ik het belangrijk dat alle emoties besproken bleven. Ook als ze ’s avonds naar bed gaat, hebben we altijd een momentje. Dan kletsen we samen en nemen we de dag door. We gaan ook vaak samen lunchen, dat vinden we allebei ontzettend gezellig.” 

Ik vond het fantastisch... “Toen ik een dochter kreeg. Ik zag het al helemaal voor me: zo’n poppetje met lange krullen en mooie kleertjes. Het was dus wel even schakelen toen Jacky vanaf haar vierde aangaf dat ze al dat roze en die jurkjes maar niets vond.
Jax houdt van stoer, dus toen haar kleuterklas verkleed naar school mocht, waren er zeventien prinsesjes en één ninja. En de ninja, die was dus van mij. Het enige waar ik om moest slikken, was toen ze zei dat ze net zulk haar als papa wilde. Heel kort dus. Maar toen het eraf was, leek ze net een jonge Halle Berry! Er ontstond wel verwarring... Vroeg de slager: ‘Mag hij een plakje worst?’ Niet dat het Jacky iets uitmaakte. Ze wil gewoon stoer zijn.” 

Jacky: “Mama is heel grappig, lief en leuk. Ze is alles tegelijk! Het leukste vind ik samen op vakantie gaan.”