Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

Bye bye
buikje!

beautyjournalist

Enith Oostlander

E

Een buikje is geen ramp, maar toch: wie niet meer in bikini durft, kan besluiten er iets aan te doen. Iets meer nadenken over eten en drinken, wat buikspieroefeningen doen en massages bijvoorbeeld.

Stimuleer de vetverbranding

Water stimuleert de vetverbranding, voert afvalstoffen af en zorgt dat je minder snel honger krijgt. Bovendien houdt water de vochthuishouding goed op peil, waardoor je minder snel vocht vasthoudt. Dit laatste kan soms de oorzaak van een opgezette buik zijn. Water drinken is dus altijd goed. Als je twee liter water per dag drinkt, voel je binnen enkele dagen al echt verschil. Misschien zie je het nog niet, maar kleding kan al minder strak zitten. En om het lekkerder te laten smaken, kun je schijfjes citroen, komkommer of munt aan het water toevoegen.

Vijanden van de buik

Probeer borrelnootjes, chips en zoete snacks te vermijden en laat wijn en vruchtensappen doordeweeks staan. Alcohol bevat van zichzelf de nodige calorieën én zorgt dat het lichaam minder vet verbrandt. Koolzuurhoudende frisdranken bevatten veel suiker en kunnen een opgeblazen gevoel geven. Kies voor een appel, mango, ananas of ander fruit als je lekkere trek hebt. Peren zijn rijk aan vezels en water en helpen goed bij de spijsvertering. Probeer bij elke maaltijd te stoppen met eten, net voordat het ‘volgevoel’ optreedt.

Zelf de buik masseren

Met een zachte massage van de buik stimuleer je de vertering, bloedsomloop en neemt u stress weg. En het zorgt er ook voor dat buikspieren sterker worden en vetcellen beter verdeeld en afgevoerd worden. Ga, voor het slapengaan, op je rug op bed liggen en wrijf wat afslankcrème of verstevigende bodylotion warm tussen je handen. Deze verstevigende gels, crèmes of olie bevatten vaak cafeïne dat de huid verstevigt. Leg beide handen om je navel (als een hartje) en start met je rechterhand. Draai deze zachtjes via de bovenkant van je navel met de klok mee over de buik, zodat je een hele cirkel maakt. Je kunt je linkerhand toevoegen en met beide handen cirkelvormige bewegingen (met de klok mee) over de buik maken. Als laatste kun je het gebied om de navel wat masseren door zachtjes in de huid te knijpen.

De voordelen van thee

In plaats van water kun je ook twee of drie flinke mokken thee per dag drinken om het verschil te maken. Venkelthee, groene thee, muntthee en gemberthee bevorderen bovendien de afbraak van vet, helpen bij de vertering, kalmeren de darmen en werken ook nog eens vochtafdrijvend. Gember heeft vooral op het maag- en darmstelsel een goede werking. Toxines en zuren worden door gember geabsorbeerd, zodat ze niet in het lichaam komen. Voeg drie dunne plakjes van de gemberwortel toe aan groene thee en een opgeblazen gevoel wordt minder

Helpt helemaal niets meer? Felicia Smits is plastisch chirurg bij Velthuis Kliniek en geeft advies in VROUW Magazine wat je dan moet doen: 'Als het gaat om vet dat je maar niet krijgt weggetraind, dan is liposuctie de eerste keuze. Als er klachten zijn door een slappe huid, dan kun je het beste kiezen voor een buikwandcorrectie. Een combinatie van deze twee is uiteraard ook mogelijk.”

VROUW Jubileumconcert

Kom je ook naar het waanzinnige VROUW Jubileumconcert op 30 oktober a.s.? Bestel snel je tickets en zing samen met vriendinnen lekker mee met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley. 

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW