Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Sasha Lambert
VROUW magazine

Vakantie?
Ik moet werken!

journaliste

Marjolein Hurkmans

D

De grote vakantie! Lekker een paar weken luieren, drankje erbij en de zon in de zee zien zakken. Thiery, Roos en Hilde zien onze strandfoto’s voorbijkomen op social media en rechten hun rug. Hoezo zomervakantie? Dit is hun hoogseizoen. Hier lees je het verhaal van Thiery.

 

Thiery Thielemans (43) is moeder van drie dochters (22, 14, 12), woont samen, is schrijver en eigenaar van foodtruck Lekker Hotel Mama.

Ik heb de foodtruck…

“Inmiddels drie jaar. Ik had een boek geschreven en daarnaast was ik eigenlijk vooral mama. Ik wilde dolgraag iets voor mezelf doen. Een zomer lang hielp ik mee in de foodtruck van een kennis en toen het seizoen was afgelopen, was ik daar helemaal chagrijnig van. ‘Weet je wat,’ zei mijn man die chef-kok is, ‘dan regelen we voor jou toch een caravan?’ Iemand had nog een oudje staan en die hebben we opgeknapt. Inmiddels hebben we er drie en is het ook voor mijn man een fulltimebaan geworden.” 

In de zomer…

“Staan we vrijwel elk weekend wel ergens op een festival. Doorde-weeks bereiden we alles voor en vaak staan we ook dan wel een aantal keer met onze smoothies en wafels bij personeelsborrels. Het is een drukke periode, want we doen ook nog cateringopdrachten. Dat is maar goed ook. In de zomermaanden moeten we immers genoeg verdienen om de veel stillere wintermaanden door te komen.” 

Op vakantie…

“Gaan we dus niet. Omdat we een seizoensbedrijf zijn, mogen we wel na de zomer extra vrij vragen voor de kinderen, maar we willen hun opleidingen niet te veel verstoren. Gelukkig staan we met onze caravans op de leukste plekken. Voor onze dochters zijn het net mini-vakanties. Die van 14 wilde laatst heel graag een weekend alleen thuisblijven. Ik vond dat moeilijk, maar begreep het wel. Het is bij één keer gebleven. Ze vond het zo ongezellig. Een week later had ze haar tas alvast klaargezet.”

Spijt dat ik de hele zomer werk…

“Heb ik nooit. We hebben financieel heel moeilijke periodes gekend tijdens de crisis. Dat is nu voorbij. Ons leven is weer een feestje. We zijn elke dag omringd door vrolijke mensen die een dagje uit zijn – daar worden we zelf ook gelukkig van.”

Benieuwd naar de verhalen van de andere dames? Je leest ze nu in VROUW Magazine!

VROUW Jubileumconcert

Kom je ook naar het waanzinnige VROUW Jubileumconcert op 30 oktober a.s.? Bestel snel je tickets en zing samen met vriendinnen lekker mee met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley.