Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Frank van Delft
VROUW magazine

Op vakantie met een sportfanaat
kost behoorlijk wat energie...

D

De man van journalist Saskia Smith (47) maakte een carrièreswitch en werd personal trainer. Sindsdien leeft ze met een sportman in huis. Soms leuk, soms minder. Want ook tijdens de vakantie gaat het trainen gewoon door.

Nee, hij maakte geen grapje. Die twee kettlebells van elk 20 kilo moesten mee. Ik keek naar die grote gietijzeren ballen en onze volgepropte gehuurde camper. We stonden op het punt om met vakantie te gaan naar Zuid-Frankrijk. Ik zag lome dagen voor me, luierend aan een meertje, slenterend door een middeleeuws stadje en elke dag ijsjes eten met de kinderen.

Grenzen

Hij zag dat, zo realiseerde ik me nu, iets anders. Want vakantie is natuurlijk best leuk, maar er moest ook getraind worden. En dus werden die twee enorme gewichten in de camper geslingerd, net als een T-Rex (heel simpel gezegd: twee touwen met handvatten). 

Ontmoet mijn man, de personal trainer. Een zeer fanatiek sporter. De man die kettlebells als basketballen op zijn vinger kan laten draaien, die lachend een halter met enorme gewichten de lucht in tilt, die voor zijn plezier met een zandzak in zijn nek een kilometer hardloopt of tussen de middag voor zijn lol 150 burpees - googel dat maar eens om te zien dat het een oefening from hell is - doet.  Nu ben ik zelf ook niet vies van sporten, maar er zijn grenzen. Op vakantie wil ik gewoon op een luchtbedje dobberen. En eindeloos cocktails drinken.

Franse kaas en witte wijn

Het ging al fout toen we op de camping kwamen. Ik zag een mooie plek, vlak bij het strand. Maar volgens hem was er te weinig schaduw en was de grond niet vlak genoeg. Even dacht ik dat dit laatste betrekking had op de camper die recht moest staan, maar het ging hem om de ondergrond voor het trainen. Bovendien was de boom die er stond niet sterk genoeg voor dat T-Rex ding.

Dus vertrokken we naar een minder charmante plek waar de man kon trainen. Naar het strand? Prima, maar dan eerst een Tabata-training. Stad bezoeken? Leuk, maar pas na een reeks kettlebell-oefeningen. En zo sportte en trainde hij fanatiek de vakantie door, terwijl ik me tegoed deed aan broodjes Franse kaas en witte wijn. Ook een soort training.

Opmerkelijke gast

Vond ik het erg? Tja, die springende man naast de camper was wel een opmerkelijke gast op de camping, want wie doet dat nou bij 35 graden? Maar hij was wel de fitste en energiekste van al die mannen daar. Ha! En ik kon daar in mijn luie stoel toch maar even mooi van genieten. Dus nee, erg vond ik het niet. Hoewel het wachten tot de eindeloze trainingen klaar waren en we op pad konden, best vervelend was. Het zorgde ook voor de nodige ruzies. Ik vond dat het wel wat minder kon, hij niet. 

Benieuwd naar de rest van Saskia's ervaringen? Je leest het nu in VROUW Magazine! "Na een zoveelste discussie over dat vele sporten, nodigde de man mij uit om eens samen te trainen. Dan zou ik voelen - en dus begrijpen - waarom hij zich er zo goed bij voelde. Bovendien deden we dan ook iets samen. En dus toog ik, gestoken in een strakke sportoutfit waar mijn bourgondische levensstijl nogal zichtbaar in was, op een zondagochtend naar onze tuin."