Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw op een hotelbed
Foto: Hollandse Hoogte
VROUW magazine

Oh la la... Ruim de helft voelde zich
na het vreemdgaan niet schuldig!

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

E

Een tijdje terug vroegen wij jullie onze grote vreemdgaan-enquête in te vullen. Maar liefst 3621 lezeressen gaven gehoor aan die oproep en wat blijkt? We zijn best vergevingsgezind! 1 op de 3 vrouwen vindt een slippertje niet eens zo’n drama. Wat we verder te weten zijn gekomen? Dat lees je hieronder!

Eerder dit jaar bleek dat de meeste VROUW-lezeressen wel een beschuitje zouden willen eten met Barry Atsma. 1 op de 5 vrouwen zou dan ook voor de bijl gaan als hij - of een andere droomman - voor de deur staat. Maar 45% is onverbiddelijk en stuurt hem weg, 35% zou 'm 'cadeau' doen aan een vrijgezelle vriendin.

Fantaseren

Datzelfde percentage vrouwen - 35 % - geeft toe ooit een scheve schaats te hebben gereden. Van dat aandeel voelde 59% zich niet schuldig, 8% voelde zich pas schuldig toen de partner erachter kwam en 7% voelde zich al schuldig op het moment dat ze over vreemdgaan fantaseerde.

Waarom we dan toch met een ander het bed indoken? Omdat we ontevreden waren op seksueel- (21,5%), of op emotioneel gebied (34,6%) óf omdat we daar gewoon zin in hadden (21,5%).

Wraaknemen

Hoewel we het zelf dus net zo goed doen, zou 20% van de geënquêteerden wraak nemen op een overspelige partner. Zo zegt een vrouw alle visspullen van haar man te verkopen, mocht ze hem ooit betrappen. "Die spullen zijn heilig voor hem." Een andere lezeres doet daar nog een schepje bovenop: "Ik denk dat ik zijn telefoon, zijn laptop én zijn iPad in een vol bad zou gooien."

Die ondoordachte wraakacties luchten misschien even op, maar op de lange termijn heb je er maar weinig aan, vindt weer een ander: "Toen ik werd beduveld door mijn inmiddels ex, heb ik van alles gedaan. Ik spoot een fles Chanel leeg in zijn auto, haalde de knoopjes van zijn overhemden en knipte de mouwen van zijn colberts. Uiteindelijk heeft het niets opgeleverd, behalve dat ik er nu met vriendinnen flink om kan lachen."

Benieuwd naar de overige resultaten? Je leest ze in VROUW Magazine.