Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stellen ruilen van outfit
Foto: Feriet Tunc
VROUW magazine

'Door hem ben ik stoerder
geworden, ook qua kleding'

journaliste

Hanna Gillissen

I

In een relatie kun je - ongemerkt - op elkaar gaan lijken. Drie koppels vertellen in VROUW magazine welke karaktereigenschappen ze van elkaar hebben overgenomen en ruilen daarbij symbolisch van outfit. Marouschka (24, psychiatrisch verpleegkundige) en Mike (26, politieagent) zijn in totaal vier jaar samen met een tussenpauze van vier jaar. Ze zijn vorige maand getrouwd.

Marouschka: “Ik ben gevallen op Mikes gespierde lijf, maar ook op zijn schattige, blauwe puppy ogen. Hij ziet eruit als een bad boy, maar heeft een klein hartje. Dat spreekt me erg aan. Mike kleedt zich altijd heel mannelijk, stoer en sexy. Ik zie hem het liefst in een spijkerbroek en hemd, zodat je goed zijn spieren kunt zien. Ik ben stoerder geworden door hem, kleed me ook stoerder. Vroeger was ik echt een tutje met blonde haren en truttige jurkjes.”  

Stoer en vrouwelijk

Mike: “Ik vind Marouschka een heel mooie vrouw om te zien, stoer en vrouwelijk tegelijk. En ze heeft een lief en zorgzaam karakter. Marouschka houdt van plantjes en andere frutsels voor in huis. Ik ben allang blij als er een bank staat, nog een tv, kast… en klaar. Toen Marouschka bij mij introk was alles wit en kaal, er stond bijna niks. Inmiddels heeft de huiskamer al drie keer een ander kleurtje gekregen! Toegegeven, het is nu veel gezelliger in huis. Dat ijverige van Marouschka, daar ben ik wel jaloers op. Ik ben gemakzuchtiger, vind al snel iets goed. Maar door haar heb ik wel meer oog voor detail gekregen, heb ik die kleine dingen leren waarderen.”

Mollig

Marouschka: “Toen we net samen waren, was ik mollig. Daar was ik niet zo tevreden over. Mike heeft me overgehaald om met hem mee te gaan naar de sportschool. ‘Als jij gaat sporten en op je eten gaat letten, verandert je lichaam binnen een maand,’ beloofde hij. Ik was sceptisch, maar hij kreeg gelijk. Mijn rug heeft meer vorm gekregen doordat ik minder vet op mijn lichaam heb, en ik heb opeens billen! Maar zo fanatiek als Mike zal ik nooit worden. Hij sport vier tot vijf keer in de week en doet het echt voor zijn plezier. Ik ga met tegenzin één of twee keer mee...” 

 

Feriet Tunc

Mike: “Vroeger vond ik het niet gemakkelijk om met anderen te praten. Ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. Nu loop ik graag naar mensen toe om even een babbeltje te maken. Daarin ben ik wel meer op Marouschka gaan lijken, zij is heel sociaal. In het begin van onze relatie gingen we nooit met z’n tweeën naar festivals, nu vinden we dat juist leuk.”

Koppig

Marouschka: “Mike en ik zijn thuis allebei koppig, willen allebei de baas zijn. Dat botst weleens. Maar waar ik een enorme stress- en paniekkip ben en me overal druk om kan maken, kan Mike juist goed ‘loslaten’. Ik zou wel wat meer van zijn rust willen hebben. Gelukkig weet hij me vaak wel te kalmeren doordat hij altijd relaxt blijft. En we delen onze rare humor en interesses, houden allebei van feestjes, op stap gaan en actiefilmpjes kijken. We zijn niet alleen man en vrouw maar ook goede vrienden.” 

 

Feriet Tunc

Wil je weten welke eigenschappen de andere twee stellen van elkaar overnamen? Lees het dit weekend in VROUW Magazine.

Schitter jij straks op de rode loper?

Tien jaar VROUW vieren we samen met jou. En samen met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley. Op 30 oktober 2017 rollen wij (speciaal voor jou en je vriendinnen) onze feestelijke rode loper uit, tijdens een waanzinnige avond met topartiesten, meezingers, mode en beauty. Jij komt toch ook? Info en tickets hier.

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW