Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Martijn Fischer
Foto: Corné van der Stelt
VROUW magazine

Martijn Fischer: Ik zat al in militaire dienst
toen zij werd geboren!

Tanja Spaander

V

Voor zijn rol als André Hazes kwam zijn postuur hem prima uit. Daarna viel Martijn Fischer (49) - die nu een opa speelt in de film Dikkertje Dap - 20 kilo af. En hij heeft de smaak te pakken!

Sinds vorig jaar ben je 20 kilo afgevallen. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

"Door de sportschool en mijn personal trainer. Ik speelde in Onze jongens, een film over strippers. Daar at iedereen rijstwafels met kipfilet, terwijl ik dacht: 'Doe even normaal.' Maar ze zagen er wél stralend en afgetraind uit. Toen ben ik gaan meedoen." 

"Ook omdat ik mezelf in The Passion uit een busje zag klauteren en dacht: 'Dat ziet er fysiek niet vrolijk uit.' Toen mijn huisarts ook nog zei dat mijn gewicht een steeds groter probleem zou worden, vond ik dat ik toch maar iets moest gaan doen."

Heb je veel verdriet gekend in je leven? 

"Het moment waarop ik aan mijn twee zoons vertelde dat hun moeder en ik uit elkaar gingen, was heel verdrietig. Gelukkig gaat nu alles oké. De relatie met mijn ex was goed; we hebben elkaar nooit de tent uit gevochten en we gaan nog steeds gezellig met elkaar om. Alleen stonden we stil en brachten we elkaar als partner niets meer." 

Wat voor vader ben je? 

"Mijn zoons begrijpen dat er grenzen zijn. Ik check hun WhatsApp-berichten; dat was de voorwaarde toen ze hun telefoon kregen. Streng kan ik ook zijn. Sommige dingen moeten nou eenmaal en daar voer ik geen discussie over. Ik vind bijvoorbeeld niet dat alles op een weegschaaltje hoeft; als de een iets krijgt, betekent dat niet per se dat de ander ook iets verdient."

Vond je het moeilijk een nieuwe relatie te beginnen? 

"Ja, want een vrouw stapt bij mij nogal ergens in. Gelukkig kan mijn vriendin het goed met mijn jongens vinden, dat is belangrijk. Niet dat ik haar meteen heb voorgesteld. We zijn eerst leuke dingen gaan doen zonder het te benoemen, als 'een vriendin van papa'."

"Op een gegeven moment gingen ze wel vragen stellen. Ingeborg is veel jonger dan ik, dus heb ik voorzichtig aan mijn zoons gevraagd: 'Vinden jullie wel dat dat kan?' 'Tuurlijk, je bent gek als je het niet doet!' riepen ze. Toen ben ik mijn best gaan doen, haha."

Merk je dat leeftijdsverschil van 21 jaar? 

"In de basis zijn we gelijkwaardig, anders zou het niet kunnen. Het gebeurt wel dat ze ergens mee worstelt en ik zeg: 'Maar dan doe je het toch gewoon zo?' Dan zegt ze: 'Wacht, dat wil ik graag zelf ontdekken.'"

"Terecht, want ik moet natuurlijk ook niet gaan doen alsof ik alles al weet. In de praktijk valt het verschil erg mee, het is meer het idee. Ik zat al in militaire dienst toen zij werd geboren! Als je dat hardop zegt, denk je: 'Dat moet je niet willen!' Maar het kan en het werkt. We hebben het fijn samen."

Sta jij er voor open als zij een kind wil? 

"Ja hoor. Om me heen zie ik voorbeelden van oudere vaders die dat heel goed doen. Ik ben energiek en vind kinderen erg leuk. Ik vind het een geweldig avontuur om mijn zoons te zien opgroeien. Het lijkt me leuk om dat nog eens te mogen meemaken."

Lees het hele interview met Martijn dit weekend in VROUW Magazine

Van de partners van VROUW