Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

'Vindt hij het echt prima dat ik vijf dagen wegga,
of houdt hij zich groot?

Afslankcoach

Mieke Kosters

M

Mieke Kosters is ondernemer en auteur van o.a. Het geheim van slanke mensen. Ze woont samen met Jaap en heeft drie kinderen. Deze week over waarom vrouwen het toch zo moeilijk vinden om een tripje te plannen zonder man en kinderen. 

Op trainingskamp? Naar Grieken-land?” Man kijkt me ongelovig aan. Ik vind het zelf ook wel een sterk verhaal, maar het is echt waar. 

Trainingskamp

We gaan met ons 35+ voetbalvrouwenteam een paar dagen op trainingskamp naar Griekenland. Naar het huis van een teamgenoot.

Terwijl het in Nederland giet van de regen, bereiden wij ons in de zon voor op komend voetbalseizoen. We bepalen de posities, verdelen de bardiensten en we trainen. Heel hard. Op het veld, bij de masseur én aan de bar. 

Natuurlijk niet voordat we een en ander hebben kortgesloten met het thuisfront. “Hoe lang zal ik gaan?” vraag ik Man. We hebben de keuze tussen drie en vijf dagen. Man haalt z’n schouders op: “Dat moet je zelf bepalen, al wist ik het wel als ik jou was.” Ik kijk hem aan, zou-ie dat menen? Vindt hij vijf dagen echt prima, of houdt hij zich groot voor mij?

De mannelijke werkelijkheid

Op de training blijkt dat ik niet de enige ben met dit soort twijfels. Vrijwel allemaal voelen we ons een klein beetje schuldig om zomaar zo lang weg te gaan. Pas als één van ons zegt: “We moeten geen problemen maken die er niet zijn. Niet voor een ander denken. Als mijn man zegt dat hij het prima vindt, ga ik vijf dagen!” En zo is het. Waarom doen vrouwen dat toch? Dingen in je hoofd groot maken en je druk maken terwijl er helemaal niets aan de hand is.

Daarom vandaag onze top 5 dingen die vrouwen denken als het gaat om weekendjes weg met vriendinnen versus de ‘mannelijke’ werkelijkheid thuis.

1 Vrouw: Misschien moet ik niet zo lang weggaan? Daar zal mijn man niet blij mee zijn.

Man: Hoezo wil ze maar een weekend?! Het lijkt me heerlijk; een paar dagen alleen met de kinderen, geen gezeur aan m’n hoofd, geen commentaar. “Ga anders gewoon vijf dagen schat, dat gun ik je echt.”

2 Vrouw: Ze zullen me wel vreselijk missen. Toch maar even naar huis bellen.

Man: “Zeg schat, heel leuk al die verhalen, maar ik ben aan het koken.” En tegen de kinderen: “Jongens, het is mama, wie wil haar spreken?” … Stilte.

3 Vrouw: Hij vergeet honderd procent zeker de ouderavond. Even appen.

Man: “Bedankt voor de tip, schat.” Laat me toch! Ik regel het prima zelf; ik ga haar vanavond mooi opgeven als luizenmoeder. 

4 Vrouw: Wat heeft mijn dochter in vredesnaam aan op deze foto? Wie stuurt er nu een kind met los, lang haar en een Anna & Elsa-diadeem op haar hoofd naar een atletiekwedstrijd?! 

Man: Wat een topwedstrijd. Eerste geworden bij de sprintwedstrijd en stralend op de foto!

5 Vrouw: Hij zal wel vermoeid zijn na vijf dagen zorgen. Ik bel even dat ik onderweg ben. “Hoi lieverd, ik stap zo in het vlieg-tuig. Wat zeg je? Je hebt vreselijke honger? Maar waar is papa dan? Aha... papa slaapt nog.”

Van de partners van VROUW