Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

VROUW magazine

'Je kunt blijven roepen wat er fout is,
maar ook proberen er iets aan te doen'

Tanja Spaander

O

Olympische Spelen, een baby, hoofdrol, politieke carrière. In VROUW Magazine vertellen zeven vrouwen waarom 2018 voor hen een heel bijzonder jaar wordt! Annabel Nanninga (40) was bekend als journalist, columnist en opiniemaker. Dat werk legde ze neer om in maart mee te doen aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen als lijsttrekker van Forum voor Democratie. Ze woont samen en heeft twee dochters. 
 

“Dat uitgesprokene zat er altijd al in bij mij. Als scholier ging ik bij het gemeentehuis protesteren tegen de installatie van een gemeenteraadslid van de Centrum Partij. Concrete politieke ambities had ik niet. Totdat alles samenviel. Ik merkte dat ik gefrustreerd raakte over mijn werk als journalist en columnist.

Vechten niet vluchten

Steeds vaker kreeg ik het gevoel: wat maakt het uit wat ik zeg of doe? Wat verandert het nou echt? Toen belde Thierry Baudet van Forum voor Democratie: ‘Wordt het geen tijd om iets te gaan doen?’

Ja, dacht ik, je kunt blijven roepen wat er fout is, maar ook proberen er iets aan te doen. Ik heb veel geklaagd over Amsterdam, zelfs geroepen dat ik ging verhuizen, maar ik wil nu vechten in plaats van vluchten.

Prioriteiten stellen

Waar ik vooral moeite mee heb, is dat Amsterdam bekendstaat als een politiek correcte, linkse PvdA-stad, terwijl er veel mensen wonen die het daar niet mee eens zijn en die niet worden vertegenwoordigd. Dat vind ik erg.

Daarnaast houdt men zich bezig met bizarre randzaken, zoals dat je burgers op een genderneutrale manier moet aanspreken. Dan denk ik: als je hier met een politieauto bepaalde wijken in gaat, wordt die in brand gestoken. Zullen we onze prioriteiten even helder houden? 

Nu-of-nooit jaar

Natuurlijk krijg je reacties als je je nek uitsteekt. Dat was ik al gewend. Debat levert altijd gezeik op. Maar veel mensen zeggen: ‘Ik ben het niet met je eens, maar vind het goed dat je iets doet.’ Soms roepen mensen me op straat na: ‘Hé, ik ga op je stemmen, hoor!’

Tot 21 maart hou ik me bezig met campagnevoeren, lekker debatteren en met mensen uit alle lagen van de bevolking praten om te kijken wat er leeft. Ik ben ervan overtuigd dat we vijf zetels halen, en dan ga ik de raad in. Dan begint mijn politieke leven echt. Ik kijk in elk geval uit naar 2018. Dit wordt mijn nu-of-nooit jaar.”

 

Gerelateerde onderwerpen