Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Sabine de Witte
Foto: Nienke Zet | Privé Beeld
VROUW magazine

Reisblogger Sabine: 'Ik moet vaak uitleggen dat
mijn werk geen vakantie is'

Redactie VROUW

H

Honderden vlieguren per jaar, de ene maand in Buenos Aires, de volgende op de Seychellen: het lijkt wel alsof deze vrouwen altijd op vakantie zijn! Van reisjournalist tot -blogger; Netty, Alexandra, Sigrid en Sabine hebben van reizen hun beroep gemaakt.

Sabine de Witte (31) heeft een relatie en blogt voor haar reissite YourAmbassadrice.com. Ze is een derde van het jaar onderweg. “Mijn werk bestaat uit het schrijven voor mijn website en voor verschillende opdrachtgevers in de reiswereld. Meestal gaat het om het delen van persoonlijke ervaringen of het bijwonen van een hotelopening."

"Mijn doelgroep bestaat uit 25 tot 45-jarigen, vaak hoogopgeleide tweeverdieners. Ze zijn op zoek naar iemand met wie ze zich kunnen identificeren en hebben geen tijd of zin om zelf te zoeken naar nieuwe oorden.”

De hort op

“Gemiddeld ben ik een derde van het jaar op reis. Vorig jaar heb ik 34 vluchten gemaakt en 57624 kilometer afgelegd (dankzij een app kan ik dit precies bijhouden). Zeker twee keer per maand ben ik de hort op, soms vaker.

Mijn vriend reist zelf ook veel en als het kan gaat hij mee. Verder vooruitplannen dan mijn volgende reis doe ik eigenlijk niet.

Geluksvogel

Ik krijg een vakantiegevoel wanneer ik tijdens een zakentrip wat vrije tijd heb, als er een zwembad bij het hotel is of als er een behandeling bij een wellness is geboekt. Ik maak vaak ‘bleisure trips’: een combinatie van business en leisure. Dan ga ik bijvoorbeeld na een werkdag naar een spa, of eten in een nieuw restaurant.

Ik moet vaak uitleggen dat mijn werk geen vakantie is. Wat andere mensen in drie weken doen, doe ik soms in acht dagen, inclusief jetlag. Ik mocht voor een rondreis door Frankrijk iemand meenemen en die riep halverwege dat het wel een marathon leek. Toch besef ik bij elke trip dat ik een enorme geluksvogel ben.

Vriendinnen

Mijn vriendinnen zijn allemaal weleens mee geweest op een trip en zijn zelf ook erg reislustig. Ze weten dat ik niet overal bij kan zijn en dat ik er altijd alles aan doe om ze zo veel mogelijk te zien. Bovendien hebben we als ik weg ben via social media, Facetime en iMessage gelukkig genoeg contact.

Nadelen

Het leuke is dat ik zo veel nieuwe dingen ontdek. Op een georganiseerde persreis hoef je niet na te denken over wat je gaat doen en waar je heen gaat. Het nadeel daarvan is dat er niet of nauwelijks tijd is om zelf op pad te gaan, locals te ontmoeten en organisch een verhaal te laten ontstaan.

Bovendien kun je niet altijd kiezen met wie je reist, dus heel vaak maak ik de tofste dingen mee, maar deel ik die momenten niet met degene met wie ik dat het liefst zou doen.

Vakantiegevoel

Ik vond de Azoren heel bijzonder, echt een prachtige vakantieplek. En Iran; niet echt een vakantieland, maar wel het reizen waard! Dat vind ik overigens een groot verschil: een land om vakantie te vieren of om rond te reizen. Bij vakantie denk ik toch meer aan luieren met
een boekje, lekker eten en dagtripjes; reizen is meer rondtrekken.

Het echte vakantiegevoel krijg ik niet zo snel meer, omdat het buitenland zo verbonden is met werken. Daarom kies ik vaak bestemmingen waar het telefoonbereik slecht is, zoals op een cruise of de Andaman-eilanden in India. Even niks delen."

De interviews met stewardess Netty Vonk (46), reisleider Alexandra Vis (46) en reisjournalist Sigrid Stamkot (39) zijn nu te lezen in VROUW Magazine.