Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dylan Yurdakul
Foto: Esmée franken | VROUW Magazine
VROUW magazine

GTST-er Dilan: Ik herken wel iets
in de seksuele drive van Aysen

journalist

Marion van Es

H

Hoewel ze alweer zes jaar de rol van Aysen in GTST speelt, doet haar naam niet bij iedereen een belletje rinkelen. Dilan Yurdakul (26) blijft ook liever uit de spotlights, maar wil best een interview geven. Voor VROUW Magazine sprak ze met VROUW-collega Marion van Es over haar carrière, familie, relaties en volwassen worden.

Word je door de Turkse gemeenschap aangesproken op je rol?

"Amper, want de meeste Turken kijken weinig Nederlandse soaps en series. Ik denk ook dat ze zich er niet in herkennen. In het begin zag ik het wel als een uitdaging, maar dat heb ik losgelaten. In je eentje kun je toch weinig veranderen.

Bovendien: als we constant de diversiteit blijven benadrukken, verandert er sowieso niks. Ik vind dat het er niet toe zou moeten doen dat ik Turks ben, maar ik wil mijn afkomst ook zeker niet verloochenen.

Ik probeer het juist als kracht te gebruiken in de serie. Een Turkse wordt bijvoorbeeld heel anders boos dan een Nederlandse: met veel meer woede en passie.”

Je personage sleurde de ene na de andere man het bed in, om ze de volgende dag keihard te dumpen. Herkenbaar?

“Dat ze voor zichzelf kiest en doet wat ze wil, vind ik mooi. Ik herken wel iets in haar seksuele drive, ja. Je kunt het ook leuk ­hebben met iemand zonder dat het meteen vast is. Daarin ben ik zelf ook duidelijk.”

Je wilt geen vaste relatie?

“Nee, op dit moment hoeft dat niet voor mij. Zoiets moet je natuurlijk overkomen, misschien denk ik er ooit anders over. Maar sowieso vind ik het fenomeen ‘relatie’ apart. Het is mooi als twee mensen voor elkaar kiezen, maar daarna moet je als stel ook blijven groeien. Vaak gaat het daar mis.”

Date je ook nooit?

“Ik ontmoet wel mensen, maar eerlijk gezegd vind ik daten best lastig in deze tijd. Vroeger kon je gewoon iemand tegen het lijf lopen in de bibliotheek, nu heb je allerlei online middelen waarmee je kunt ‘shoppen’.

Ik vind Tinder oprecht heel raar, vooral omdat het zo plat om seks draait. Ik ben zelf ook de braafste niet, maar het gaat voor mij om meer. De vibe die iemand heeft, zie je niet op een scherm. Daardoor is het veel lastiger om een echte band te krijgen.

Maar goed, ik zit toch niet op de liefde van mijn leven te wachten. Dat soort burgerlijke dromen heb ik absoluut niet. Al ben ik een leeftijdsgrens overgegaan waarop mensen dat wel van me verwachten. Er wordt steeds vaker gevraagd of ik een kinderwens heb.”

Nu je er toch over begint…

“Ha! Zie je mij al met een baby? Ik ben zelf soms nog net een kind! Ik zie het gewoon niet voor me en heb het ook nooit voor me gezien. Ik weet niet of dat ooit verandert.

In de serie kan Aysen moeilijk kinderen krijgen, daardoor ben ik er wel over gaan nadenken. Stel dat je er ­uiteindelijk voor kiest en het lukt niet... Lijkt me heel heftig.”

Praat mee

Heb jij net als Dilan geen behoefte aan een vaste relatie? Of ben je juist wel op zoek naar de liefde van je leven? Verwacht jouw omgeving, door je leeftijd, ook dat je eindelijk eens settelt en aan kinderen begint, maar ben je daar zelf nog niet aan toe? Laat het ons weten!

Het hele interview met Dilan Yurdakul lees je nu in VROUW Magazine.

En, wat vind jij? Laat je horen!