Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mieke Kosters
Foto: Stef Nagel | VROUW Magazine
VROUW magazine

'Vriendin heeft voor het eerst
sinds een jaar weer seks gehad'

Afslankcoach

Mieke Kosters

M

Mieke Kosters is ondernemer en auteur van o.a. Het geheim van slanke mensen. Ze woont samen met Jaap en heeft drie kinderen. Deze week heeft ze het over wat daten voor je seksleven doet.

"Het is alsof ik in één keer 'aan' ben gezet." Vriendin zucht tevreden.

Seks

We zitten met z’n drieën te borrelen in een café en ze heeft gisteravond voor het eerst sinds ongeveer een jaar seks gehad. Met een vreemde man. De eerste na haar scheiding.

"Het is echt heel raar. Al die tijd had ik mezelf wijsgemaakt dat ik wel zonder kon. Dat ik het niet miste en dat het prima was: een leven zonder seks. Of in ieder geval zonder opwindende seks. Maar nu sta ik 'aan'." Ze straalt ervan. "En ik ga voorlopig niet meer uit."

Dateregels

"Zie je hem vanavond dan alweer?" informeer ik nieuwsgierig. "Nee, hè hè, natuurlijk niet!" Ze kijkt alsof dit de domste vraag ooit is. "Dat kan niet bij daten. Er zijn regels waaraan je je moet houden om überhaupt een kans te maken." 

"Een kans waarop?" houd ik vol. "Kans op een relatie natuurlijk", zegt Vriendin. Ik kijk haar verbaasd aan: "Maar je wilt toch nog helemaal geen nieuwe relatie?" Vriendin denkt na: "Dat is waar. Ik ben net aangezet: ik wil seks." "Zijn daar dan ook dateregels voor?" Vriendin haalt haar schouders op: "Geen idee, zo ervaren ben ik niet."

Issue

We kijken direct naar onze meer ervaren gescheiden vriendin aan tafel. Die staart een beetje voor zich uit: "O ja, de net-aan-fase herinner ik me ook nog wel. Dat je er met zo'n nieuwe man achterkomt dat jij helemaal geen 'issue' hebt op seksgebied.

Dat al dat gezeur tijdens je huwelijk - dat jullie het niet vaak genoeg doen, dat je af en toe zin moet maken, dat je zo voorspelbaar bent - dus helemaal niet aan jou lag maar aan je man. Of in ieder geval aan zijn aanpak."

Wild seksleven

Goed. Het voelt een beetje alsof ik meespeel in een aflevering van Sex and the City. Maar dan ben ik helaas niet Carrie en die wilde ik altijd zijn. "In het echte leven ben ik een Charlotte", klaag ik.

"Of een Miranda, die altijd met haar werk bezig is en een saai leven heeft. Je hebt anders wel een volle schoenenkast", troost Vriendin, "dan gun je mij toch wel een wild seksleven?"

Te happig

Ervaren Vriendin: "Dan ben ik wel Samantha. En mijn advies is: 'Ga gewoon met verschillende mannen daten in het begin', dat doen zij ook allemaal. En niet te happig zijn. Dan word je door niemand serieus genomen."

"Hoe lang duurt die aan-fase eigenlijk?" vraag ik, want ik ben er nog niet klaar mee. Ervaren Vriendin antwoordt: "Ik ben nooit meer uit-gegaan. Dat gebeurt waarschijnlijk alleen als ik weer een lange relatie krijg."

Waterkoker

"Denk je niet dat er ook wat 'aan' kan gaan in een lange relatie?" vraag ik. Ze lachen: "Waarom denk je dat er zoveel scheidingen zijn? Maar hé, misschien heb jij geluk." Als ik thuiskom, ligt Man uitgeteld op de bank: "Hoi schat, zet jij de waterkoker even aan?"

Praat mee

Hoe is dat bij jou? Heb jij al lange tijd een relatie maar sta jij desondanks nog 'aan'? Of is dat vuurtje inmiddels toch echt verworden tot een waakvlammetje? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!