Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lisette Sier
Foto: DAFNE EDERVEEN | VROUW Magazine
VROUW magazine

Lisette: Ik ben trots
op mijn buik

journaliste

Hanna Gillissen

I

In de spiegel kijken? Dat deden deze vier vrouwen liever niet. Ze vonden zichzelf lelijk of walgden zelfs van hun eigen lichaam. Nu is dat gelukkig anders, eindelijk hebben ze zichzelf geaccepteerd.

Lisette Sier (33) was lange tijd ongelukkig met haar lijf en gewicht. Nu is ze 33 weken zwanger en juist trots op haar dikke buik. De bestralingstherapeut is getrouwd, moeder van een zoon (3) en heeft een lifestyleblog, Lizlovelife.nl

Kolossaal gevaarte

“Op mijn achttiende woog ik al 90 kilo. Ik hield van lekker eten en at standaard te veel. Toen ik zwanger raakte, werd ik helemaal onzeker, want nu zou ik nog dikker worden.

Na twintig weken overleed ons dochtertje. Dat was emotioneel heel zwaar, ik was een moeder zonder kind. Maar al snel werd ik weer zwanger. Ik vond dat spannend, had veel stress en was erg ongelukkig over mijn uiterlijk. Op de dag van de bevalling woog ik 99,9 kilo – ik voelde me een kolossaal gevaarte.”

Ik mag er zijn

“De knop ging om toen ons zoontje er eenmaal was. Ik dacht ineens: ik wil uit het leven halen wat erin zit! Ik ben gaan sporten en op mijn voeding gaan letten. Stapje voor stapje ging ik me fitter voelen. Op een gegeven moment woog ik 73 kilo en had ik maat 38. Het ging me niet eens om die cijfers. Voor het eerst voelde ik: ik mag er zijn.

Van deze zwangerschap geniet ik ook echt en ik besef hoe bijzonder het eigenlijk is. Omdat ik nu een goede basisconditie heb, is het ook minder zwaar. Ik zit veel beter in mijn vel.” 

DAFNE EDERVEEN | VROUW Magazine

Zwangerschapskilo’s

“Dik worden is geen angst meer voor mij. Ik ben 10 kilo aangekomen, maar dat is normaal. En ik heb er het volste vertrouwen in dat die zwangerschapskilo’s er wel weer af gaan. Blijft er vet zitten, ook prima. Als ik maar fit blijf.

Het sporten mis ik echt; ik verheug me erop om dat na de bevalling weer op te pakken en me weer sterk te voelen.”   

Trots

“Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik trots op mijn buik. Toen ik nog maar twintig weken zwanger was, kreeg ik al te horen ‘dat-ie wel erg dik was’. Mij maakt het niet uit. Al wordt die buik nog tien keer zo groot, als mijn kind maar gezond is. Ja, ik moet nu in en uit bed rollen en dan voel ik me niet op mijn charmantst. Maar als ik mezelf zie, zie ik een vrouw die mooi zwanger is.

Ik focus nu op de positieve dingen: mijn mooie haar en gespierde benen. Mijn buik is een probleemzone, maar dat is het voordeel van zwanger zijn… die is nu strak! Ach, ik voel me goed en daar gaat het om.

Nooit gedacht dat ik zo tevreden zou zijn met mijn lijf. Zelfs met dikke buik!”

De verhalen van Cora Siemonsma (61), Annika Hagg (28) en Petra Feddema (44) lees je nu in VROUW Magazine