Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Astrid Zuidema | VROUW Magazine
VROUW magazine

In de metamorfose na een burn-out:
Ik voel me nu een powervrouw!

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

S

Serra Sudmeier (36) ondervond vorig jaar aan den lijve hoe belangrijk het is om aandacht en tijd aan jezelf te besteden. Ze kwam thuis te zitten met een burn-out. Tijd voor een nieuwe start...

 

“Een van mijn vriendinnen heeft mij opgegeven voor deze metamorfose. Super spannend, want ik heb geen idee wat er precies gaat gebeuren. Ik laat het allemaal maar over me heenkomen, want ik kan wel een verwendagje gebruiken.”

BURN-OUT

“Mijn dochter is nu negen en haar vader en ik zijn ongeveer acht jaar geleden uit elkaar gegaan. Het is echt hard werken als fulltime werkende, alleenstaande moeder. Ik ging maar door en dacht niet meer aan mezelf. Totdat ik vorig jaar met een burn-out thuis kwam te zitten. Ik zakte volledig door mijn hoeven en had nergens meer zin in.

Het gaat inmiddels wel wat beter, maar ik ben nog niet de oude. Mijn haar doe ik in een simpele staart en hoewel ik stapels leuke kleding en een berg mooie hakken heb, eindig ik altijd in een spijkerbroek met een shirtje. Ik zou me graag weer eens op-en-top vrouw willen voelen. Hopelijk lukt dat vandaag.”

Astrid Zuidema | VROUW Magazine

DE KLEDING

Stylist Karin: “Deze outfit heb ik puur geselecteerd bij de kleur van haar haar. Dat rood gaat prachtig samen met het blauw van haar kleding. De bovenkant is heel vloeiend en vrouwelijk, terwijl de onderkant juist een beetje stug en stoer is.

De look is brutaal en met zo’n haarkleur kun je dat prima hebben!”

HET HAAR

Haarstylist Vincent: “Serra’s haar was heel erg lang, te lang. Daarom hebben we er een flink stuk afgehaald en er een lekkere pittige koperkleur in gedaan. Omdat ze koele ogen heeft en een warme huid met wat sproetjes, kan ze dat prima hebben.

Nu het haar wat korter is en we het met laagjes lekker levendig hebben gemaakt, kan ze het eindelijk weer los dragen. Dat had ze al een hele tijd niet meer gedaan.” 

DE MAKE-UP

Visagist Carla: “Bij sproetjes moet je de basis licht houden, anders verdwijnen ze en dat is jammer.

Serra’s mooie blauwe ogen komen heel mooi naar voren door haar rode haar. Een paarse, glimmende eyeliner past er perfect bij. Haar arcadeboog is wat donkerder aangezet en de rozige blush maakt haar uitstraling wat zachter. 

HET RESULTAAT

Serra: “Ik ben hier zó ontzettend blij mee. Ik voel me echt een powervrouw, alsof ik alles aankan! Het was heerlijk om een dagje verplicht met mezelf bezig te moeten zijn. Ik heb er intens van genoten.

Nu besef ik pas hoe belangrijk het is om aandacht aan jezelf te besteden. Want als je jezelf goed voelt, straal je dat uit en gaat alles beter. Vanaf vandaag ga ik vol zelfvertrouwen de deur uit.

Nog zo veel mensen kunnen tegen je zeggen dat je er goed uit ziet, het heeft pas effect als je het zelf ook vindt. Deze metamorfose heeft dat voor mij gedaan.”

STYLING Karin van der Knoop MAKE-UP Carla Rep, Alina Zuljevic (assistent) HAAR Salon Rob Peetoom o.l.v. Vincent Langedijk

Ook een metamorfose?

Ook graag een keer meedoen? Stuur een mail met je motivatie, leeftijd en een recente foto naar: redactie@vrouw.nl onder vermelding van ‘Metamorfose’