Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mieke Kosters
Foto: Stef Nagel | VROUW Magazine
VROUW magazine

'Dat mijn man nog bij me is,
is een wonder'

Afslankcoach

Mieke Kosters

M

Mieke Kosters is ondernemer, woont samen met Jaap en heeft drie kinderen. Deze week neemt ze afscheid als columnist van ons magazine.

Vandaag schrijf ik mijn laatste column.

De herkenbaarheid

Met veel plezier heb ik het wel en wee van mezelf en mijn gezin met jullie gedeeld. De struggles met ouder worden, twijfels over werk en carrière, opvoedkundige missers, relatieruzietjes, gesprekken met m'n kinderen en vriendinnen... Mijn keuzes en gedachten beschrijven vond ik fantastisch.

Niet omdat ik zo veel meemaak of zo bijzonder ben, maar omdat ik denk dat juist in het gewone de herkenbaarheid zit. En dat het delen van herkenbare verhalen het leven leuker maakt. 

Wijntje drinken

Ik wil dan ook iedereen bedanken voor het meeleven. Voor alle reacties en de vele mailtjes. Het is prettig om te weten dat je niet de enige bent die af en toe helemaal de mist ingaat als moeder, dochter, vriendin of partner.

Ik houd van zelfspot, van lachen met en om elkaar, van dingen niet te zwaar maken. Voor mij is een wijntje drinken met vriendinnen vaak de beste therapie. Het was mooi om te ervaren dat zo veel lezeressen dit herkennen.

Als hobby

Het schrijven van columns betekent met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld om je heen kijken. Dat wil ik niet kwijt. Ik blijf dan ook verhalen schrijven voor mijn eigen blog Wine-up. Als hobby en alleen wanneer ik zin heb.

Ik hoop dan ook meer tijd over te houden voor mezelf en mijn gezin. En dat is wel nodig, want ruim een jaar geleden besloot ik mijn afslankbedrijf uit te breiden: van boeken naar online, van Het geheim van slanke mensen naar Skinnyminds. Mijn spannendste zakelijke beslissing in tijden. En één met veel gevolgen.

Twaalf mensen

We zijn in een jaar tijd gegroeid naar een team van twaalf mensen. En er zijn ruim zestig coaches actief in onze coachopleiding en coachgroepen. Dat betekent dat ik heel hard heb gewerkt.

En ik heb een aantal dingen ontdekt: dat ik ondernemen, ondanks de spanning en verantwoordelijkheid, heel erg leuk vind, dat het zoveel gezelliger en motiverender is om samen te werken met collega’s én dat ik de leukste baan ter wereld heb.

Gedragsverandering

Ik word iedere keer blij van de mailtjes van vrouwen die geïnspireerd zijn geraakt door mijn columns over voeding en gedragsverandering, of van vrouwen die 10, 20 of 30 kilo zijn afgevallen en zich zoveel zelfverzekerder voelen.

En dat door gewoon lekker te eten en niet door een hype. Aandacht voor de psychologie achter overeten en gedragsverandering is echt effectiever dan 'opeens' tarwegras drinken of kanariezaad in je yoghurt stoppen.

Keuzes

Maar de allerbelangrijkste conclusie is dat ik weliswaar best gelukkig word van werken, maar níet van werken alleen. Dat mijn drie kinderen nog gewoon vrolijk en gezond rondlopen, mijn man nog bij me is en m’n vriendinnen me nog herkennen, is een wonder. En omdat ik heel graag wil dat dat zo blijft, moet ik keuzes maken.

Ik geef daarom graag de 'pen' door aan de nieuwe columnist Maaike Olde Olthof en wens haar veel succes. Ik bedank VROUW voor de fijne samenwerking en jullie allemaal voor het lezen en meebeleven. Wat was het leuk!

Wij bedanken Mieke voor haar mooie columns en wensen haar heel veel succes met haar bedrijf! Vanaf volgende week neemt Maaike Olde Olthof het stokje van Mieke over.